23948sdkhjf

Hexagon Composites, Mitsui og Toray skal bidra til å bygge hydrogensamfunnet

Mitsui & Co. Ltd, Toray Industries Inc. og Hexagon Lincoln Inc., sistnevnte er datterselskap av Hexagon Composites ASA, inngikk 25. april 2016 en felles utviklingsavtale for å gjennomføre en forretningsmessig studie av en foreslått joint venture mellom de tre partene. Et slikt JV vil i så fall produsere og selge karbonfiberforsterkede høytrykksbeholdere for hydrogenbiler i Japan.

Målet med planen er å produsere høytrykks karbonfibertanker for brenselcellebiler i det japanske markedet. Japan vurderes som verdensledende når det gjelder overgang til et hydrogenbasert samfunn.
Planen mellom de tre selskane skal integrere og utnytte kompetansen og produksjonsteknologien som Hexagon Composites har utviklet når det gjelder høytrykkssylindere basert på karbonfiberforsterkede plastlinere («komposittbeholdere»). Denne kompetansen skal så kobles med kapasiteten til Toray når det gjelder å levere konkurransedyktig karbonfiber av topp kvalitet samt med de omfattende mulighetene i Mitsui når det gjelder kundefokusering og bred, internasjonal markedsføringskompetanse.

Tiltak for å stoppe global oppvarming er blant de høyest prioriterte områdene på den internasjonale agendaen. Utvikling av lettere deler og materialer for å redusere energiforbruket ved transport, spesielt i biler, blir sett på som en viktig tilnærming til løsningen på problemet. Markedet for lette materialer, som karbonfiber, er ventet å ekspandere raskt.

Hexagon Lincoln har inntatt en ledende, internasjonal posisjon i masseproduksjon av komposittbeholdere for bruk i mange typer av kjøretøyer basert på natugass, inkludert gasstransport og lagring. I denne sammenheng har Hexagon Lincoln utviklet høytrykks hydrogenbeholdere som funksjonelle komponenter for brenselcellebiler basert på hydrogen. Slike biler har absolutt ingen skadelige utslipp under drift.
Japanske bilprodusenter planlegger å masseprodusere titusenvis av brenselcellebiler når man kommer til Tokyo-OL i 2020. Markedet for høytrykks hydrogenbeholdere er sentrale komponenter til disse bilene og dette markedet forventes å ekspandere kraftig.

Hexagon Lincoln, Mitsui og Toray uttaler i en felles pressemelding at selskapene gjerne vil bidra til at den japanske regjeringen oppnår sine målsatte planer om å gjøre Tokyo-OL 2020 til en spydspiss for etablering av hydrogensamfunnet. Det inkluderer å starte innenlandsk produksjon av komposittbeholdere som funksjonelle komponenter for brenselcellebiler.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078