23948sdkhjf

Odda Plast får ny eier

I følge lokalavisen Hardanger Folkeblad selger daglig leder og gründer av Odda Plast, Gisle Markhus, sine selskaper til Odda Holding AS. Sistnevnte overtar formelt eierskapet 2. juli. Det er ventet at virksomheten fortsetter som tidligere og at arbeidet med å finne en ny daglig leder starter ganske så umiddelbart.

Det har, i skrivende stund, ikke lykkes Plastforum å få en kommentar fra Gisle Markhus til nyheten om at han selger Odda Plast, eller livsverket sitt, som det uttrykkes i lokalpressen. Men i følge Hardanger Folkeblad overtas både Odda Plast Eiendom AS og Odda Plast AS av Odda Holding AS.
Gisle Markhus, som har 42 år bak seg i selskapene sine, vil beholde en 12,5 prosent eierpost og vil også, for kontinuitetens skyld, ta en plass i styret i Odda Plast.

Odda Holding AS har fra før eierskap i 16 selskaper.
– Vårt engasjement spenner fra eierandeler fra 11 til 100 prosent. Vi driver innenfor eiendom, tjenesteyting, transport, servering, overnatting – og nå også plast og kompositter, forteller daglig leder i Odda Holding, Tor Petter Stensland, til Hardanger Folkeblad. Han blir nå konstituert daglig leder i Odda Plast inntil en permanent, ny leder er på plass.
Overtakelsen av Odda Plast vil for øvrig bli det største engasjementet som Odda Holding til nå har gått inn i. Det er ikke offentliggjort hva overtagelsesprisen er, men den nye eieren opplyser å «ville fortsette driften i Gisles ånd» og som en viktig, lokal bedrift og arbeidsplass. Ifølge lokalavisen vil ansatte tilbys eierposter i den videre driften av Odda Plast.
Mer om saken i kommende utgave av Plastforum.
Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097