23948sdkhjf

Strukturplast inngår forhandleravtale med Selstad

Strukturplast AS på Sandane lanserte for noen måneder siden en kause i polyuretan (omtalt i Plastforum nr. 2/2016). Kausen anses å ha et meget stort potensiale. Nå i mai har Strukturplast inngått en forhandleravtale med Selstad AS i Måløy om markedsføring og salg av kausen og særlig rettet mot oppdrettsnæringen.
Strukturplast forteller i en pressemelding at avtalen er et viktig ledd i å kunne lykkes med satsingen mot oppdrettsnæringen.
Selstad AS er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer. Selskapet har hovedkontor i Måløy og flere avdelingskontorer langs norskekysten samt i utlandet. I pressemeldingen skriver Strukturplast at de kontaktet Selstad AS pga dette selskapets fokus på innovasjon og nytenking. – Selstad er en god partner for oss med tanke på utvikling av nye løsninger og markedstilgang til marine næringer, sier Frode Lindvik, daglig leder i Strukturplast, i en kommentar til avtalen.
Strukturplast opplever gode tider med fulle ordrebøker. Selskapet ligger etter 1. kvartal 2016 rundt 15 prosent over fjorårets omsetning. De siste årene har Strukturplast satset mest mot subsea og offshore både med tanke på materialutvikling og produktutvikling av varige PUR-produkter. Produktene lages i deres egen materialkvalitet NORSelast. På tross av nedgangstidene i oljebransjen opplever Strukturplast økt etterspørsel også fra denne bransjen. Men nedgangstidene i olje og gass har gjort at bedriften det siste året har flyttet fokuset noe mer over til andre maritime og marine næringer.
Det skal bli spennende å se hvordan PUR-kausen klarer seg mot etablerte konkurrenter i metall. En slik polymererstatning viser dessuten at materialer, teknologi og produkter som er utviklet for offshoresektoren utmerket godt kan overføres til innovative løsninger også i andre marine næringer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094