23948sdkhjf

Harding blir trolig solgt til Palfinger

Palfinger-konsernet, med HK i Salzburg i Østerrike, har fått internt klarsignal til å forhandle med Harding-gruppen om overtakelse. Sammen vil de to selskapene kunne bli en av de største globale tilbyderne av livreddende, marint utstyr. I følge Palfinger er det ventet snarlig avgjørelse.

Palfinger-konsernet meldte 24. mai i år at selskapet har til hensikt å kjøpe 100 prosent av aksjene i Herkules Harding Holding AS og dermed også Harding Group. Selgeren er det norske private equity-fondet Herkules.

Harding er blant verdenslederne når det gjelder livreddende utstyr og tjenester til maritime installasjoner og skip. Hovedproduktene er livbåter, redningsbåter og daviter. Utvikling og bygging skjer på Seimsfoss i Rosendal samt i Ølve, på andre siden av Hardangerfjorden.
Harding Group har en stab på rundt 800 ansatte fordelt på 16 land over hele verden. Omsetningen i 2015 var ca. 140 millioner euro (rundt 1,3 milliarder kroner).

Om Palfinger kan vi kort fortelle at selskapet én av verdens ledende produsenter av hydrauliske kraner/innovative løfteløsninger for bruk på kommersielle kjøretøyer og i det maritime området.
Selskapet er multinasjonalt med hovedkontor i Salzburg, Det har nær 9 000 ansatte og med en omsetning i 2015 på 1,23 milliarder euro (11,5 mrd. kroner).
Palfinger har produksjon og montering på anlegg i Europa, i Nord- og Sør-Amerika, samt i Asia. Selskapet har tilstedeværelse på over 5 000 salgs- og servicesentra i over 130 land på alle kontinenter.

Går oppkjøpet i orden vil Palfinger, representert ved datterbedriften Palfinger Marine, få en betydelig tilvekst til sin marine virksomhet og portefølje. De er allerede blant de ledende leverandører av dekksutstyr og håndteringsløsninger for maritime næringer og er også godt forankret i Norge.
Oppkjøpet vil bli den største handelen i Palfingers historie. Palfinger Marine vil tilnærmet doble omsetningen. Kjøpesum vil ikke bli offentligjort.
Signeringen av oppkjøpsavtalen er, ifølge Palfinger, planlagt å finne sted de kommende ukene. Oppkjøpet av Harding Group er betinget av godkjennelse fra myndighetene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063