23948sdkhjf

Skal lage luseskjold til nesten 100 laksemerder

Plany AS i Gursken har nylig fått den største enkeltordren i bedriftens 52 årige historie: en bestilling fra Marine Harvest, region Vest, på nesten 100 doble luseskjold.

Den nye, store ordren, i tillegg til det bedriften har å gjøre for andre kunder, betyr ekstra skiftarbeid og fullt trykk i produksjonen i Gursken. Det meldes også fra bedriften om behov for flere ansatte.
– Det er sterkt fokus på ikkemedikamentelle lusetiltak i oppdrettsbransjen. Den store bestillingen fra Marine Harvest, region Vest, var svært positiv, sier Kenneth Brandal, salg- og markedssjef i Plany AS.

Luseskjoldene fra Plany monteres rundt laksemerdene. Skjoldene hindrer lusepåslag på laksen, ved at lakseluslarvene ikke kommer seg inn til fisken. Dette har vist seg å være et effektivt forebyggende tiltak i kampen mot lakselus. Fisken får vesentlig mindre lus, og behovet for behandling med medikamenter reduseres.
– Marine Harvest er en viktig kunde for Plany. Vi har et godt samarbeid, der vi får gode og tydelige tilbakemeldinger, noe som igjen gjør oss i stand til å skape lønnsomme løsninger for kunden, sier Brandal.

Det er den nyeste versjon luseskjold , «Plany Luseskjold DES», som Marine Harvest nå har bestilt. De er spesielt designet med tanke på slitestyrke og langvarig bruk. Det som skiller denne typen fra andre, er materialvalget. Materialet som brukes tilfredsstiller kravene til godkjent desinfisering, noe som er avgjørende når skjoldene skal brukes over tid, på flere lokasjoner og flere generasjoner fisk.
(Kilde: Norsk Industri)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064