23948sdkhjf

Hexagon Composites med JV-avtale i India

Hexagon Composites har inngått en joint venture-avtale med Siddha Gas Technik Pvt Ltd for å utvikle felles muligheter i Indias naturgassmarked. Hexagon får 51 prosent av eierinteressene i JV-selskapet. Verdien av selskapet på Oslo Børs steg som følge av nyheten.

Den indiske partneren har over 30 års erfaring knyttet til naturgassystemer og service. Det nye samarbeidsselskapet skal bl.a. markedsføre og selge Hexagons komposittprodukter for komprimert naturgass (CNG) rettet mot bil- og gasstransport-markedet.

Ledelsen i Hexagon Composites er svært tilfredse med å få sin teknologi inn i det store, indiske markedet og samarbeidspartneren uttrykker de store mulighetene som foreligger for storstilt bruk av naturgass for å tilfredsstille energibehovet til mange forskjellige formål over hele landet.

Mulighetene for lagring og transport av CNG i India regnes som betydelig. Det gjøres bl.a. en rekke investeringer for å øke andelen av naturgass i landets energiforsyning. Hovedstadsområdet Delhi har vedtatt en anti-forurensningsstrategi der offentlig transport skal over til CNG-drift. Ventelig vil andre byer vedta en liknende politikk i årene som kommer.

Aksjemajoriteten på 51 prosent skal innehas av Hexagon Composites som altså vil tilby hele spekteret av sine CNG-komposittsylindere og -systemer til bilbransjen, hydrogentanker og ikke minst selskapets store tanker og løsninger for transport av gass, varemerket Mobile Pipeline.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.052