23948sdkhjf

Harding er solgt til Palfinger

Østerrikske Palfinger-konsernet meldte 30. mai 2016 at selskapet har overtatt Harding-gruppen. Sammen blir de to selskapene en av de største, globale tilbyderne av livreddende, marint utstyr. Og Palfinger kommer et langt steg nærmere sitt strategiske mål om å bli en internasjonal, integrert tilbyder av marint dekkutstyr og med globale servicelokasjoner.

Så tok det bare en snau uke fra de første meldingene om en mulig overtakelse kom til Palfinger-konsernet meldte at de kjøper 100 prosent av aksjene i Herkules Harding Holding AS som eier Harding Group. Selgeren er det norske private equity-fondet Herkules.

Styrk Bekkenes , adm. direktør i Harding, sier i en kommentar at Palfinger og Harding passer meget godt sammen. De samlede tilbud av produkter og tjenester vil bli tilnærmet unikt i dagens maritime industri.
– For kundene våre vil dette være en stor fordel. I fremtiden vil vi kunne tilby tjenester på mer enn én type utstyr i samme serviceoppdrag, hevder Bekkenes.

Harding Group er blant verdenslederne når det gjelder livreddende utstyr og tjenester til maritime installasjoner og skip. Dagens selskap ble etablert for tre år siden da Schat-Harding og Noreq AS ble slått sammen. Selskapet står bak eller forhandler ledende merkenavn fra Davit Company, Fiskars, Noreq, Schat-Harding, Schat Watercraft, Waterman, Mills og Mulder & Rijke. Det gjør at Harding har en komplett livreddende pakke bestående av av livbåter, daviter, kroker, vinsjer, cruise anbud, og redningsbåter. I tillegg har Harding ett av de største servicenettverk i bransjen.
Hovedproduktene er livbåter, redningsbåter og daviter. Utvikling og bygging skjer på Seimsfoss i Rosendal samt i Ølve, på andre siden av Hardangerfjorden.
Harding Group har en stab på rundt 800 ansatte fordelt på 16 land over hele verden. Omsetningen i 2015 var ca. 140 millioner euro (rundt 1,3 milliarder kroner).

Om Palfinger AG kan vi kort fortelle at selskapet er én av verdens ledende produsenter av hydrauliske kraner/innovative løfteløsninger for bruk på kommersielle kjøretøyer og i det maritime området.
Selskapet er multinasjonalt med hovedkontor i Salzburg, Det har nær 9 000 ansatte og med en omsetning i 2015 på 1,23 milliarder euro (11,5 mrd. kroner).
Palfinger har produksjon og montering på anlegg i Europa, i Nord- og Sør-Amerika, samt i Asia. Selskapet har tilstedeværelse på over 5 000 salgs- og servicesentra i over 130 land på alle kontinenter.

Akvisisjonen er den største som Palfinger konsernet noen gang har gjort. Med Harding under vingene vil forretningsenheten Palfinger Marine nesten doble omsetningen, som årlig nå vil ligge på noe over 300 millioner euro (2,8 milliarder NOK). Det utgjør over 20 prosent av Palfinger-konsernets samlede årsomsetning. Oppkjøpet av Harding gjør også at Palfinger Marine blir mindre avhengig av olje- og gassegmentet og av oljeprisen.

Begge parter er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Oppkjøpet av Harding Group er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062