23948sdkhjf

Demonstrasjon av trål for oppsamling av avfall i havet

I desember 2015 fastslo EU-kommisjonen at kampen mot marin forsøpling måtte få høyeste prioritet og være en del av en vellykket utvikling av hele pakken om en sirkulær økonomi. Tiltak kommer stadig og nå en trål for bruk i kystnære områder.

Med dette som bakteppe bestemte Alain Càdec, medlem av Europaparlamentet og flere andre som var opptatt av marin forsøpling, av kildesortering og av miljøspørsmål rent generelt, at det i Bretagne regionen i Frankrike skulle arrangeres en praktisk demonstrasjon av tiltak mot marin forsøpling, herunder om innsamling og gjenvinning, alt i samarbeid med de energiske folkene i Waste Free Oceans Foundation.

Den praktisk demonstrasjonen er nå fastsatt til 8. juli på havnen i Erquy i Bretagne, Frankrike. Fiskere fra Fiskerikomiteen hos myndighetene for Côtes d'Armor vil demonstrere hvordan de er i stand til å samle flytende, marint søppel ved hjelp av en spesiell trål (WFO) laget nettopp for dette formålet.
8. juli vil interesserte ha muligheten til å ikke bare observere førstehånds innsamling av marin forsøpling i bukten utenfor Erquy, men også til å følge syklusen for innsamlet søppel, dvs. til senteret for kildesortering og der bli vist prosessen for sortering av ulike fraksjoner.

Program for dagen:
08.30 Bussavgang til havnen i Erquy (fra sorteringsannlegget Generis (Ploufragan))
09.15 Velkomst-kaffe på havnen/fisketorget i Erquy
09.45 Live-demonstrasjon av innsamling av marin søppel
10.45 Innsamlet søppel sendes til sorteringsanlegget Generis
11.00 Busstransport tilbake til sorteringsannlegget Generis (Ploufragan)
11.45 Omvisning i sorteringsanlegget (i grupper av 15 personer) og man vil følge sorteringsprosessen av avfallet oppsamlet i sjøen
12.15 Taler av:
• Alain Càdec, leder av Fiskerikomiteen i Europaparlamentet og av Conseil Départemental des Côtes d'Armor
• Thierry Burlot, president i Kerval Centre Armor og viseformann i Bretagne-regionen med ansvar for miljø, biologisk mangfold og avfall
• Alex Dangis, grunnlegger av Waste Free Oceans
12.45 Stående lunsj med oppfordring til mingling

Interessert i å være til stede/bruke noen dager av sommeren på et viktig felt? Se mer informasjon her:
http://www.kerval-centre-armor.fr/wfodemonstration/index.en.htm
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063