23948sdkhjf

Lanxess har gitt bud på Chemtura

Lanxess inngikk 25. september en avtale og plan for fusjon mellom sitt datterselskap i USA, Lanxess Additives Inc og US-selskapet Chemtura der Chemturas aksjonærer kjøpes ut. Fusjonsplanene ble omtalt på nylig avholdte K 2016. Så langt tyder alt på at fusjonen skal være gjennomført i løpet av første halvår 2017.

Med det største oppkjøpet i Lanxess’ historie, blir selskapet nå en av de virkelig store globale leverandørene av spesialkjemikalier, smøremidler samt tilsetningsstoffer til plast- og gummiindustrien, så som flammehemmere. I tillegg til tilsetningsstoffene inneholder Chemturas portefølje også uretaner og organometalliske produkter. De to sistnevnte produktområdene er nye for Lanxess.
Lanxess øker dessuten sin tilstedeværelse i Nord Amerika sterkt.

Chemtura har en omsetning på rundt 1,5 milliarder euro/år (ca. 13,5 milliarder NOK) og normalt usedvanlig, hyggelige resultater. De siste fire kvartalene har selskapet hatt EBITDA på rundt 245 mill. euro (drøyt 2,2 milliarder NOK)!
Ledelsen i Lanxess forventer at fusjonen skal ha store, årlige synergier og opererer med tall på 100 mill. euro. De betegner fusjonen som «et betydelige skritt mot etableringen av «nye» Lanxess».

Chemturas hovedkontor ligger i Philadelphia, Pennsylvania. Selskapet har produksjon og kontorer på 20 steder i 11 land og ca. 2.500 ansatte over hele verden. Omtrent 45 prosent av selskapets inntekter genereres i Nord-Amerika.
Chemturas uretanvirksomhet består bl.a. av hot-cast prepolymerer og spesielle, vannholdige uretandispersjoner og polyesterpolyoler. Dette er komponenter for spesielle PUR-produkter, bl.a. for bygg og anlegg, gruvedrift, olje/gass, sport- og elektronikkindustrien.
Uretanvirksomheten vil integreres i Lanxess’ forretningsområde «High Performance Materials».
Chemtura regnes blant de ledende i verden på organometalliske produkter. Det er kjemiske forbindelser som brukes, blant annet som katalysatorer i polymerproduksjon og for syntese av finkjemikalier og legemidler.
Denne virksomheten vil i fremtiden være en del av Lanxess’ forretningsenhet «Advanced Industrial Intermediates».

Lanxess er et ledende selskap for spesialkjemikalier, plast og syntetisk gummi. Omsetningen var i 2015 på 7,9 milliarder euro (71,4 milliarder NOK) og konsernet har ca 16.700 ansatte i 29 land. Selskapet er i dag representert på 55 produksjonssteder på alle kontinenter. Kjernevirksomheten i Lanxess er utvikling, produksjon og markedsføring av kjemiske mellomprodukter, spesialkjemikalier, plast og syntetisk gummi.

Lanxess har tilbudt aksjonærene i Chemtura en hyggelig overpris. Chemtura er priset til 2,4 milliarder euro og det bys 2,7 milliarder. Transaksjonen, som er ventet å være avsluttet rundt midten av 2017, er betinget av godkjennelse fra aksjonærene og nødvendige, regulatoriske godkjenninger fra konkurransemyndighetene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188