23948sdkhjf

230 000 besøkte K 2016

3.285 utstillere på årets K-messe fikk besøk av hele 230.000 mennesker i de åtte dagene som K 2016 varte. Det var et godt og optimistisk klima hele tiden, der en rekke salgsavtaler ble gjort. Det asiatiske innslaget, både hva angår utstillinger og av besøkende, var større enn noensinne.
Den internasjonale plast- og gummiindustrien presenterte seg innovativt på K 2016. Bransjen drar nytte av et globalt voksende sluttbrukermarked og en verdensøkonomi i klart bedre gjenge enn for tre år siden. Bruken av termoplaster dominerer K-messen. På ny fikk vi se at termoplastindustrien eter seg inn på deler av komposittindustriens enemerker med stadig større kraft. Gummiindustrien hadde også en svært synlig opptreden på K 2016 og understreket viktigheten av materialene innenfor områdene mobilitet, fritid, husholdning og energi.
Høye krav til kvalitet , en imponerende innovasjonskraft i hele verdikjeden og den enorme fokuseringen på Industri 4.0 kommer til å bli husket fra denne messen. La oss ta med maskiner og utstyr for gjenvinning også, samt biomaterialene. Innslaget og markedsføringen av sistnevnte produkter har aldri vært større, men andelen er fortsatt liten i forhold til oljebaserte polymerer. I følge arrangøren har svært mange selskaper rapportert om en rekke nye kunder, og der altså mange og store avtaler ble undertegnet under messedagene, ifølge rapportene langt flere enn hva man tidligere har vært vitne til inkludert mange spontane avtaler. Beslutninger om mange nye prosjekter hører også med. Nesten halvparten av de besøkende har i evalueringen skrevet at de ventet med å realisere innkjøpsprosjekter til under eller etter K 2016. Alt dette er et hyggelig faktum som styrker troen på en fremtid med polymerteknologi og bærekraftig utvikling – over hele verden.
Et høyt antall toppledere og bedriftseiere tok i år turen til Düsseldorf. De 230.000 besøkende (218.000 for tre år siden) kom fra over 160 land, noe som bekrefter messens appell og internasjonale betydning. Over 70 prosent av de besøkende var fra andre land enn Tyskland og 40 prosent fra andre kontinenter enn Europa. Som forventet utgjorde kontingentene fra Asia den største gruppen av utenlandske gjester. Nesten 30.000 besøkende kom fra land i Sør, Øst og Sentral-Asia. Representantene fra India utgjorde den største gruppen her, men antall besøkende fra Kina, Sør-Korea og Iran økte også betydelig fra forrige gang. Seks prosent kom fra USA og Canada. Fra Italia kom over 10.000 besøkende og Nederland med noe over 9.500.
De besøkende kom fra alle viktige bruksområder : byggebransjen, bilindustrien, emballasje- og elektro/elektronikkindustrien. Medisinsksteknisk område og ikke å forglemme landbruket – alle var representert på messen.
Energi- og ressurseffektivitet preget maskiner og utstyr og var blant de dominerende innslagene på K 2016. Smart, raske og fleksible linjer og tjenester ble både etterspurt og vist fram. Som nevnt dominerte forhold knyttet til Industri 4.0, i foredrag, på pressekonferanser og via demo på mange stands. Temaet vil sette sitt preg på plastbearbeiding i mange år fremover.
Nye materialer, innovative gjenvinningskonsepter , nye bruksområder for bioplaster og stor utvikling i additiv produksjon vil også bli husket fra K 2016. På Science Campus fikk man oversikt over mange vitenskapelige aktiviteter og FoU-resultater for plast- og gummiindustrien. De besøkende hadde anledning til å ta kontakt med en rekke universiteter, institutter og sponsororganisasjoner. Her var det folksomt hver gang vi var innom. Nyheter og mange glimt fra messen får du i novemberutgaven av Plastforum. Neste K-messe i Düsseldorf finner sted fra 16. til 23. oktober 2019.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.391