23948sdkhjf

Produksjonsutvidelser i polymer-Norge

De siste 10-15 årene har mange latt seg fortvile over utflytting og volumnedganger i Norge. Den siste tiden har vi imidlertid fått flere konkrete bevis på at jobber hentes hjem igjen. Og på tampen av året kan vi melde om til dels store utvidelser og/eller nye linjer i selskaper som Vello Nordic, Partner Plast og Trelleborg Offshore. Innvielser finner sted om ikke altfor lenge.

Hos Trelleborg Offshore beskrev vi de nye linjene for isolasjonsmaterialer basert på pulverepoksy (FBE) og PP i forrige utgave. Åpning av anlegget skjer rett etter nyttår.
Hva så med de to andre selskapene:

Vello Nordic skal tredoble produksjonen

Vello Nordic AS i Skodje har kjøpt den gamle fabrikkbygningen til Stokke AS, vegg i vegg med nåværende tilhold. Veksten hos Vello var i fjor 50 prosent! Nye 20 prosent i år. Nå investeres 30 mill. kroner for å fortsette den flotte utviklingskurven.

Det er svært hyggelig tall og opplysninger som kommer fra Vello Nordic. Adm.direktør Per Arne Edvardsen forteller til Plastforum at Vello vokser ut av de nåværende lokalitetene i Skodje. Derfor har man overtatt det tidligere, store anlegget til Stokke AS. Dette er en fabrikkbygning på 6 600 m2 med tilhørende tomt på 31 mål.
– Vi gjør nå innvendige tilpasninger i bygget for å tilrettelegge for vår produksjon og forventer å flytte inn til påske 2017, sier Per Arne.
Han forteller at Vello Nordic i fjor hadde en vekst på 50 prosent! Prognosene for 2016 er ytterligere 20 prosent vekst og en forventet videre vekst på 25 prosent neste år.
– Vi ser at i løpet av 2017 ville vi ha vokst ut av eksisterende lokaler. Vi hadde derfor behov for å gjøre noe for å legge til rette for veksten vi ser kommer. Nå gjør vi investeringer i størrelsesorden 30 millioner kroner for å kunne tredoble produksjonskapasiteten, sier han.
Per Arne forteller også at på slutten av 2015 kjøpte Vello pultrusjonsvirksomheten til Primo Sverige AB. Vello overtok produksjonsutstyr og kundeportefølje. Primo leverte kundeordrer frem til utgangen av april i år, deretter overtok Vello leveransene.
I mai i år ble alt produksjonsutstyr fra Primo, til sammen fem linjer, demontert og sendt til Skodje. Disse produksjonslinjene, i tillegg til Vellos seks eksisterende linjer, skal nå samles i det nye bygget.
– Når vi om noen måneder flytter inn i det nye bygget skal vi selge vårt eksisterende fabrikklokale, avslutter en blid og optimistisk Per Arne Edvardsen.

Partner Plast bygger nytt i Åndalsnes

Partner Plast AS har også hatt en flott utvikling de siste årene. Nå har også de vokst ut av eksisterende lokaliteter. 10. februar 2017 flytter selskapet både folk og maskiner til sitt nye, store anlegg i Åndalsnes. Det er bestilt en helt ny og stor rotasjonsstøpemaskin, en såkalt Rock’n Roll-variant. Målet er å bli en av Europas mest lønnsomme rotasjonsstøpere.
Plastforum kommer tilbake med tekst og bilder av den nye fabrikken og utstyret på nyåret. Foreløpig kan vi by interesserte på en kort videopresentasjon av Partner Plasts byggeprosess: se https://www.youtube.com/watch?v=vHwWWLRK7sU


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.375