23948sdkhjf

Plexx AS med nye eiere

21. november i år fikk Plexx AS nye eiere, SP Group AS. Denne gruppen har gjennom datterselskapet Gibo Plast AS inngått avtale med Heidenreich Holding AS om kjøp av samtlige aksjer i Plexx AS. Også det svenske datterselskapet Opido Plast AB inngår i handelen. Alle lederpersoner fortsetter i selskapene.

Arild Sten Johnsen fortsetter altså som CEO for Plexx AS. I en pressemelding fortelles det at også øvrig ledelse fortsetter i Plexx og Opido Plast.

SP Group en stor aktør hva gjelder produksjon av plastdetaljer til en rekke bransjer. Totalt omsetter SP Group for ca. 1,8 milliarder kroner i 2016. Selskapet har 1.592 ansatte ved 20 fabrikker i ti land, alle relatert til produksjon og salg av plastdetaljer.
SP Groups aksjer er notert på Nasdaq Copenhagen A/S.

Datterselskapet Gibo Plast AS er heleid av SP Group AS. Gibo Plast utvikler, designer og produserer termoformede plastdetaljer. Emnene brukes bl.a. i kjøle- og fryseskap, busser og biler, medisinsk utstyr og belysningsutstyr, i fornybar energi samt cleantech.
Gibo Plast har spesialisert seg i tradisjonell vakuumforming samt formingsprosessene high-pressure og twinsheetforming. Selskapet er markedsleder i Skandinavia med produksjon i Danmark og Polen.

Kjøpet av Plexx AS med datterselskap styrker SP Groups posisjon som en av de ledende plastvirksomheter i Nord Europa. Kjøpet tilfører SP Group nye teknologier i form av ORS (Opido reinforcement system) for forsterking av termoformede detaljer. Laserskjæring av akryl er også et område som styrkes, inkludert en betydningsfull kundeportefølje.
Det er ingen vesentlig overlapping mellom selskapenes kunder.

Både Opido og Plexx er velfungerende og lønnsomme selskaper. Sammen med Gibo Plast vil selskapene ytterligere styrke sin konkurransekraft og vekstgrunnlag.
Den nye, felles eierkonstellasjonen gjør at kundene får tilgang til Nord Europas største maskinpark hva gjelder vakuumforming samt flere andre teknologier.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078