23948sdkhjf

Helgeland Plast AS utvider produksjonen

Helgeland Plast AS, datterbedrift i AKVA Group, er i gang med betydelige utvidelser og med investeringer på mellom 50 og 100 mill. kroner. – Målet er i løpet av 2017 å øke produksjonen av rør og rørdeler til havbruksnæringen og vår båtproduksjon fra 70 til 140 båter, sier Stig Meisfjord, daglig leder i Helgeland Plast.

Stig forteller til Plastforum at Helgeland Plast trenger mer plass. Gravearbeider er i gang på eiendommen i Mo i Rana for nybygg, for ny innkjøring til bedriften mm. Etter hvert skal det inn mer og nytt produksjonsutstyr slik at man i løpet av 2017 står langt bedre rustet på alle satsningsområder.

Gjennom Helgeland Plast er det i flere tiår levert Polarcirkel-båter til bedrifter innenfor havbruk, offshore og andre næringer, samt aktører som politiet, Forsvaret og Redningsselskapet. Etterspørselen er økende og for å redusere ventetid skal nå endringer gjøres.

– Polarcirkel, som er båt-merket vårt , har lenge vært et anerkjent og populært, høykvalitets arbeidsredskap med et bredt spekter av bruksområder. Hele skroget er laget i PE, som er et veldig solid materiale som tåler mye juling, er lett å reparere, holder båten stabil og gjør at frost ikke er et problem. Sidene av båten er omkranset av et EPS-fylt rør og gjør den tilnærmet synkefri. Vi tilpasser alltid denne båten til kundens ønsker og behov, forklarer Stig.

AKVA Group har altså bestemt seg for å utvide og forbedre produksjonslokalene i Mo i Rana. Stig foreller at totalinvesteringene for tomt, bygg og produksjonsutstyr vil ligge et sted mellom 50 og 100 mill. kroner, noe som vil gjøre produksjonen mer strømlinjeformet.
Etter planene er det produksjonen av rør og produkter til havbruksnæringen som særlig vil merke investeringen. For den viktige båtproduksjonen blir det også bedre plass, men for å doble produksjonen har AKVA Group og Helgeland Plast valgt å benytte seg også av eksterne ressurser til deler av produksjonen. Dermed kan tempoet i leveransene økes og leveringen av båtene skje til konkurransedyktig tid.
Stig Meisfjord forteller at kapasitetsøkningen ikke bare betyr å kunne håndtere større egenleveranser til AKVA Groups virksomhet, men forespørsler selskapet tidligere har måttet takke nei, særlig for båtproduksjonen, vil i løpet av 2017 kunne leveres til rimelige tider.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.348