23948sdkhjf

Kinas plutselige stans i import av dårlig plastavfall får Europa ned på jorda igjen

De siste restriksjonene på import av plastavfall til Kina har skapt forstyrrelser i plastavfallsmarkedet. I mange år har Europas avfallsstyringssystemer aktivt støttet og bistått med behandling av lavkvalitets plastavfall ved å sende det til Kina.

Lavkvaliteter har i mange år blitt eksportert fra Europa som en billig, utelatt løsning for dårlig oppsamlet og sortert avfall i vår del av verden. Og for de fleste miljøbevisste og sosialt anlagte personer også som en dårlig samvittighet!
Ton Emans, president i Plastics Recyclers Europe (PRE), bekrefter i en pressemelding 25. september at markedet her hjemme nå oversvømmes av lavkvalitets plastavfall fordi Kina har innført importrestriksjoner.
– Den urettferdige praksis som har pågått, grunnet økonomiske og sosiale forskjeller, har miljømessige implikasjoner og ligger helt på kanten av de lovkravene som er pålagt i europeiske avfallsdirektiver. Faktisk burde eksportører av slikt avfall ha funnet så store etiske problemer knyttet til virksomheten at avfallet isteden skulle blitt behandlet i henhold til EUs standarder, sier Ton Emans.

I dag er dette overskuddsavfallet ikke i stand til å bli fullstendig absorbert i EU-landene, da det ikke oppfyller kvalitetskravene til europeiske gjenvinnere. Den brå endringen i markedssituasjonen viser at det haster med å opprette et reelt og bærekraftig avfallsmarked i Europa. Dette kan bare gjøres ved å høyne kvaliteten i fraksjonene som igjen betyr gjøre endringer i design for resirkulering, innsamling og sortering.

Manglende visjoner i verdikjeden de siste årene har nå resultert i at EU ikke er i stand til å behandle de nye, økte mengdene over natten. Likevel må industrien, beslutningstakere og samfunnet raskt legge en felles løsning på bordet for å muliggjøre snarlig implementering av forbedret design for resirkulering, harmonisert innsamling og investering i høyeffektive sorteringssentra for å øke EUs resirkuleringskapasitet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078