23948sdkhjf

Lars Stenerud, Plasto, inn i Topplederforum for digitalisering i industrien

Statsråd Monica Mæland har plukket ut ni industriledere til Topplederforum for digitalisering i industrien. Blant disse er adm. direktør i Plasto, Lars Stenerud. Forumet avholdt sitt første møte 13. november.

I sammensetningen av forumet har statsråd Monica Mæland plukket ut ni industriledere. Videre inngår lederne av NTNU, Sintef, Fellesforbundet og Norsk Industri.
Første møte ble benyttet til diskusjon om hvordan digitalisering treffer industrien og hva Forumet kan brukes til, utover å oppdatere statsråden på utviklingen.

– Det er veldig bra at statsråden har tatt dette initiativet og dermed følger opp stortingsmeldingen om industri. I dag har jeg opplevd offensive industriledere som tenker økte muligheter for verdiskaping, men samtidig stiller spørsmål ved om alle bedriftene i verdikjeden henger med på utviklingen. Vi vil i møtene fremover gjøre litt analyse av pågående gode initiativer og vurdere om dette kan få konsekvenser for bl.a. utdanning, virkemiddelapparatet og politikken fremover, sier adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, etter første møte i Forumet.

Med er også Lars Stenerud , adm. direktør i Plasto. Han peker på at «Industri 4.0» gjør det mulig å koble forskjellige teknologier på nye måter.
– Dermed kan vi utvikle nye, bærekraftige produkter, produksjonsprosesser og forretningsmodeller i en verden som endres raskt. Dette krever stor evne til kontinuerlig tilpasning og utvikling, noe som kan være særlig krevende for mindre virksomheter. Ved å drøfte felles problemstillinger, dele erfaringer og synliggjøre sentrale sammenhenger, fortrinn og barrierer, kan forumet gi et viktig løft for norsk industri, mener Lars.

Temaet står på Industri Futurums agenda i disse dager. På denne konferansen i regi av Norsk Industri møtes næringsministeren og noen av deltakerne i forumet til samtale. Det skjer under delkonferansen Manufacturing Futurum.
Og på den kommende møteplassen for polymerindustrien, Plast- og komposittkonferansen 2018, som holdes i Sandane 30. og 31. mai, vil temaet om digitalisering og de store forandringene som venter også våre industrier få plass.
Det er simpelthen en helt sentral forutsetning for norsk teknologiutvikling at vi henger med i endringene som skjer. Mulighetene som åpner seg gir nye industrielle muligheter i høykostnadslandet Norge.
Flere av deltakere i det nye forumet er aktuelle og er forespurt om å holde innlegg på Plast- og komposittkonferansen i Sandane.
Nok en gang – hold av dagene 30. og 31. mai til det viktigste møtet for vår industri i 2018.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.251