23948sdkhjf

Signerte partnerskap mot engangsprodukter av plast

Denne uka signerte Klima- og miljøiminister Andreas Bjelland Eriksen og flere næringslivsorganisasjoner en partneravtale for å minske bruken av engangsprodukter av plast.

– Plastforsøpling og plastforurensning er et blant verdens største miljøproblemer, og det haster med å få ned forbruket. Gjennom partnerskapet med næringslivet skal vi jobbe sammen for å finne gode erstatninger til engangsplast for oppbevaring av hurtigmat og -drikke og hindre at plast ender opp som søppel i naturen, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen i en pressemelding.

Organisasjonene

Departementet har inngått avtalen med Næringslivets Hovedorganisasjon, Virke, NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel, Handel og Kontor Norge og Emballasjeforeningen.

Avtalen har sin opprinnelse i FNs bærekraftsmål, og en forpliktelse om at Norge følger opp Eus direktiv om plastprodukter.

Norge har satt seg som mål å redusere forbruket av engangsplast med 50 prosent innen 2026.

Sitter på løsninger

– Plastpartnerskapet er et viktig steg for å få ned forbruket av engangs plastprodukter i Norge. Jeg vet at næringslivet selv sitter på mange gode løsninger, og gjennom plastpartnerskapet kan disse ideene deles og settes ut i livet, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

Alle selskap – både private og offentlige – kan slutte seg til partnerskapet. Dsse må i så fall forplikte seg til å gjennomføre tiltak for å redusere eget forbruk av de aktuelle plastproduktene. Det er opp til virksomheten selv å bestemme hvilke tiltak som passer best og er mest effektive i deres virksomhet.

Selve avtalen finner du her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094