23948sdkhjf

Rørbloggen: Markedet tar av – nå vil flere ha kummer i PE

Stian Ellburg (50) er salgsleder i Haplast. Han har hatt en sentral rolle i utvikling av selskapets vannkummer i PE.

Vannkummer i PE har hatt hovedrollen i min arbeidstid de siste 12 årene. Jeg begynte i jobb hos Haplast tilbake i 2012. Det aller første oppdraget jeg fikk da jeg begynte der, var nettopp å markedsføre PE-kummer.

Etter hvert fikk jeg også være med på å videreutvikle PE-kummene. De hadde laget en del kummer før det, men jeg fikk i oppdrag å starte den første seriøse markedsføringen av PE-kummer hos Haplast.

Siden har vi vært gjennom en formidabel utvikling på flere fronter. Selve produktet PE-kummer har blitt forbedret på noen helt sentrale punkter, men den aller største forskjellen har vi nok sett i markedet og i brukernes innstilling.

Nå i det aller siste har vi tatt et nytt steg i utviklingen som vil gi PE-kummer større markedsmessig utbredelse. Kommer tilbake til det helt til slutt i denne artikkelen.

Tilbake i 2012 ble jeg oppsøkt av et rekrutteringsbyrå som luftet muligheten for å begynne i Haplast. Det framsto umiddelbart som en spennende mulighet, med spennende produkter i en bransje jeg kjente lite til. Selv om jeg hadde noen år med anleggsarbeid i yngre år var det mye å lære.

Haplast holder til på Furuflaten i Nord-Troms, ikke langt unna stedet jeg selv kommer fra. Muligheten til å bidra direkte til vekst i en lokal industribedrift og til utvikling av produkter og infrastruktur i min egen landsdel gjorde det enda mer tiltalende.

Haplast lager PE kummer med diameter fra Ø1000 til Ø3000 mm, der Ø1600 og Ø2000 mm er de mest brukte til vannkummer. Høydene på kummene varierer veldig. I Nord-Norge brukes det ofte dype kummer på grunn av mye frost og dyp tele i bakken. Høyder over fem meter er langt ifra uvanlig.

Nå i vår skal vi levere en Ø2500 PE-kum med dybde på over seks meter til Liland i Evenes. Så dype kummer bygges med mellomdekk og flere stiger for å ivareta sikkerheten for driftsoperatørene.

Lenger sør er det sjelden etterspørsel etter så dype kummer. Ofte leveres de så grunne at det ikke er behov for stige. En helsveist PE kum blir ikke påvirket av de bevegelser som frost og tele skaper i bakken. Kummen er like tett etter at bakken tiner og telen forsvinner. I tillegg er PE materialet en god isolator. Det gjør at det ikke er frostproblemer i en PE-vannkum.

Les hele bloginnlegget HER.

Kilde: Rørbloggen til Hallingplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094