23948sdkhjf

LEGO erstatter plastposer med papirposer

NYE LEGOPOSER: LEGO Group faser ut engangsplast i LEGO-esker og erstatter plastposer med nye poser laget av papir fra FSC-sertifisert skog og FSC-kontrollert tre.

Det skriver Packnews i en pressemelding.

Utrullingen av de nye papirbaserte posene, som er bekreftet som resirkulerbare i EU, USA og Canada, startet i Europa og Asia i år og vil fortsette inn i 2024 når utrullingen over de amerikanske markedene også starter.

– Utfasing av engangsplast fra produktene våre har vært svært viktig for oss siden dette materialet sjelden resirkuleres, i motsetning til papirbaserte poser, sier Tim Brooks, VP Environmental Responsibility i LEGO Group.

Ikke lett å erstatte plast

Arbeidet med overgangen fra plast til papirbaserte materialer begynte i 2022 med et team av designere og ingeniører som jobbet sammen for å lage en pose som ville oppfylle merkevarens kvalitetsstandarder og støtte en flott byggeopplevelse for fansen. Poser er en viktig del av byggeprosessen da de brukes til å pakke løse blokker sammen og er trykt med tall for å angi rekkefølge, så posene må ikke gå i stykker under frakt.

Papiret må også bestå produksjonsprosessen i alle konsernets fabrikker. Papir er mer følsomt enn plast for endringer i fuktighet og vær og det har vært viktig å finne en pose som kan produseres og brukes i alle fabrikker, uansett om de befinner seg i et varmt, fuktig eller kaldere klima.

Ny pick-a-brick-emballasje

På samme måte er emballasjen for alle LEGO Minifigures samleobjekter endret fra engangsplast til pappemballasje. Den globale utrullingen av den nye emballasjen startet i august og vil hjelpe konsernet med å spare rundt tretti tonn engangsplast årlig (basert på 2022-salgstall).

I september kunngjorde LEGO-konsernet planer om å tredoble sin investering i miljømessig bærekraft, og bruke mer enn 1,4 milliarder dollar på bærekraftsrelaterte aktiviteter i løpet av de neste tre årene.

Posene er laget av 95 prosent papir og resten er et tynt plastbelegg, som har som formål å beskytte LEGO®-elementene fra å punktere posen samt å lime posen sammen.

Posene er universelt resirkulerbare i land der det finnes infrastruktur for papirresirkulering, og har blitt verifisert av eksterne laboratorier i EU, USA og Canada.

Kilde: Pressemelding fra Packnews.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079