23948sdkhjf

Ny OECD-rapport viser hvordan vi kan eliminere plast i miljøet innen år 2040

NØDVENDIG MED TILTAK: Myndighetene må iverksette politiske tiltak for å begrense plastforurensning, med sikte på å minimere miljøpåvirkningen innen år 2040.

Det skriver Packnews i en pressemelding.

I 2022 ble det ifølge rapporten sluppet ut 21 millioner tonn (Mt) plast til miljøet globalt.

Til tross for økende innsats for å redusere plastforurensning, har dagens politikk for å stoppe plaststrømmer vist seg utilstrekkelig, heter det i rapporten. Derfor presenterer den fire politiske scenarier for å møte dagens utfordringer med å redusere plastforurensning:

Det mest omfattende politiske scenarioet identifiserer en pakke med tiltak som tar for seg hele livssyklusen til plast og som nesten kan eliminere plastforurensning innen 2040. Scenariet eliminerer 115 millioner tonn avfall innen 2040 (mer enn 95 prosent av dagens totale avfall).

Vil kreve økte investeringer, internasjonalt samarbeid og enkeltstøtte

Dette scenariet krever økte investeringer, internasjonalt samarbeid og støtte til mindre avanserte økonomier i deres overgang til et miljø – fritt for plastforurensning. Forbedrede avfallshåndteringssystemer alene ville kreve ytterligere 1 billion USD i investeringer over en 20-årsperiode i land utenfor OECD. De mer moderate scenariene viser at lavere ambisjonsnivåer og internasjonal koordinering av plastforurensning vil tillate plast å fortsette å lekke ut i miljøet etter 2040.

Foreløpige resultater offentlige

OECD offentliggjør sine foreløpige resultater av sin analyse av plast i forkant av den tredje forhandlingsrunden (13.-19. november) for en internasjonalt bindende avtale om plastforurensning, og gir viktige foreløpige funn om fordelene ved omfattende tiltak samt kostnadene ved forsinket eller begrenset handling. Rapporten gir et klart veikart for myndigheter og beslutningstakere for å håndtere hele livssyklusen til plast ved å dempe plastproduksjon og etterspørsel, øke sirkulæriteten, stenge lekkasjeruter og styrke gjenvinningsgraden.

Du finner rapporten via denne lenken: Towards Eliminating Plastic Pollution by 2040: A Policy Scenario Analysis.

Kilde: Pressemelding fra Packnews.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14