23948sdkhjf

NCMT-innspill til INC-3 om plastforurensningstraktaten

INNSPILL TIL TRAKTATEN: NCMT ønsker velkommen den ambisiøse innsatsen og verdensomspennende arbeidet for en renere, tryggere og mindre forurenset verden og støtter behovet for en global tilnærming.

Det skriver NCMT i en pressemelding.

Dessverre kan forurensning ikke utelates helt. Det ville vært den ideelle situasjonen. Plast i seg selv er ikke problemet, men det blir en når feilbehandles. Dette er med rette tatt med i den grundige delen om avfallshåndtering i ZERODRAFT-traktaten.

Ettersom forurensning ikke er mulig å utelate helt, støtter vi som bransje både det politiske og industrielle perspektiver samt sluttbrukervinkelen for å sikre at vår bransje og materialer er så grønne og bærekraftige som mulig.

NCMT og dets medlemmer dekker hele verdikjeden. Og før forskrifter settes på plass og utfasing av plast viser seg å være alternativet etter ratifisering av traktaten, vi oppmuntre forhandlingsdelene til også å ha et lignende bredt perspektiv ved å drive forskning i hele verdikjedene, og sørger for at det foretas livssyklusvurderinger fra vugge til grav og sammenlignet med alternativene i forskjellige produkter før du legger materialer til regulerende lister. Plast og kompositter har normalt svært lang levetid. Dette må være tatt i betraktning!

I tillegg til vårt posisjonspapir, støtter NCMT innspillet til INC-3 fra Plastics Europe.

NCMT ser frem til de neste trinnene i forhandlingene om traktaten og ønsker velkommen mulighet til å bidra i diskusjoner og ved vår kunnskap og vårt nettverk.

Kilde: Pressemelding fra NCMT.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078