23948sdkhjf

Ny Clean Ocean-konferanse setter fokus på forsøpling under havflaten

Haugesund blir på nytt vertskapsby for Norges eneste miljøkonferanse med fokus på marin forsøpling av havbunnen.

3.- 4. november samles flere av Norges fremste haveksperter, miljøpolitikere og bidragsytere innen marine ryddeaksjoner for å sette søkelyset på bærekraftige tiltak under havflaten.

Dumping av avfall i havet, og hvordan vi jobber for å løse dette enorme problemet, står på agendaen når Clean Ocean Conference arrangeres for andre gang den 3. og 4. november på Quality Hotel Maritimt i Haugesund.

Avfall i hav og elver

Konferansen vil også denne gangen sette fokus på dagens avfallsutfordringer i hav og elver, synliggjøre konsekvensene av marin avfallsforurensing, samt belyse eksisterende og kommende løsninger for å fjerne eller begrense avfall i havet.

Avfallsutfordringer: Clean Ocean-konferansen vil også denne gangen sette fokus på dagens avfallsutfordringer i hav og elver. Foto: Clean Ocean

På listen over årets bidragsytere står blant annet representanter fra Stortingets Energi- og Miljøkomité, Handelens Miljøfond, Hold Norge Rent, MARFO, Grieg Seafood, og Kartverket.  

Mørenot vil være til stede og presentere deres samarbeid med Boyan Slat i «The Ocean Cleanup», verdens største ryddeaksjon, og MEPEX vil presentere deres undersøkelse om mikroplast i Norge. Rydding av redskap som spøkelsesfisker, samt ny miljøteknologi, vil være viktig tema under konferansen.

Lang erfaring med undervannsrydding

Organisasjonen bak konferansen, Clean Ocean, arrangerte den første Clean Ocean Conference i 2020. Miljøorganisasjonen har sammen med regionale dykkerklubber hentet opp over 300 tonn avfall fra havbunnen siden 2013.

Styreleder i Clean Ocean, Åge Wee, er sammen med Lars Einar Hollund, Alexandra Lie og Frederik Finnes arrangører av Clean Ocean Conference 2023. Ambisjonen er å skape både nasjonal og internasjonal bevissthet rundt utfordringene knyttet til marin forsøpling.

Voksende: - Problemet med avfall i havet er dessverre voksende både i Norge og internasjonalt, sier styreleder i Clean Ocean, Åge Wee.

Voksende problem

– Utfordringene rundt marin forsøpling har kanskje fått mer oppmerksomhet de siste årene, ikke minst med tanke på utfordringer med plast i havet. Likevel er problemet dessverre voksende både i Norge og internasjonalt. Vårt mål er at konferansen skal lede til engasjement både i det offentlige, i næringslivet og blant privatpersoner, og at vi kan legge til rette for nye tiltak som løser utfordringer rundt marin forsøpling, sier styreleder Åge Wee.

–  Vi ser også enorme problemer med «spøkelsesfiske» her i landet, da det ligger mye tapt utstyr på havbunnen som kontinuerlig dreper marine dyr. Vi trenger innsats fra flere hold for å få bukt med disse store utfordringene, avslutter Åge Wee i organisasjonen Clean Ocean.

Konferansen arrangeres 3. og 4. november på Quality Hotel Maritim i Haugesund. For mer informasjon om arrangementet, se clean-ocean.no

Kilde: Pressemelding fra Clea Ocean

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079