23948sdkhjf

Medlemsvekst i Handelens Miljøfond

Etter sommeren har Handelens Miljøfond fått tre nye medlemmer. Fra 1. oktober ble Ahlsell og E.A Smith med kjeden Bygger'n medlemmer, og OK Marine ble medlem 1. august.

Denne økte oppslutningen fra faghandelen er viktige steg mot fondets mål om full oppslutning i handelen.

Handelens Miljøfonds eksisterende medlemmer omsetter nær 90 prosent av alle plastposer som omsettes i Norge. De resterende 10 % kommer fra faghandelen. Som Norges verktøy for å oppfylle EUs plastposedirektiv er det en forventning og mål om full oppslutning i handelen.

- Det er en stor glede å se at vi begynner å nærme oss full oppslutning i byggebransjen og økt oppslutning i VVS-bransjen. OK Marine er en av få aktører innenfor fiskeutstyr, så her ønsker vi oss enda flere. Alle medlemskap i fondet er viktige for at vi skal nå målet vårt om posereduksjon og få til effektive plast- og miljøtiltak, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

2 kroner i kontigent

Å være medlem i Handelens Miljøfond innebærer 2 kroner i kontingent til fondet per plastpose. Fondet jobber også sammen med medlemmene for å redusere forbruket av plastposer i Norge.

- Som medlem viser selskapene at de støtter opp under handelens felles satsing for å løse plastproblemer. Denne løsningen gir vesentlig mer miljøeffekt, enn om hvert selskap skulle gitt en slant her og der til ulike miljøtiltak. Ahlsell, Bygger’n og OK Marine er nå med på å bidra til en varig og vesentlig forskjell for miljøet, fortsetter Lind.

OK Marine er en fremtredende leverandør av utstyr til fiske- og havbruksnæringen, og har to utsalgssteder i landet, med hovedkontor i Kristiansand. Selskapet jobber selv med å redusere tap av fiskeriredskaper, som også fondet jobber med.

Ahlsell er en stor aktør innenfor VVS-bransjen og har rundt 50 butikker rundt om i Norge. Selskapet tilbyr profesjonelle brukere produkter og tjenester innen VVS, VA, Elektro, Verktøy og Personlig verneutstyr.

E.A. Smith

E.A Smith med kjeden Bygger'n har over 90 utsalgssteder over hele Norge, og er en av landets største byggevarekjeder. Selskapet selger produkter innenfor jernvarer, fargevarer og andre byggvarer.

Fra før har fondet Coop Byggmix, Obs BYGG, Megaflis, Dahl Optimera med sine kjeder Optimera, Montér, Flisekompaniet og Brødrene Dahl, og Byggmakker som medlemmer fra byggvare- og VVS-bransjen.

Den økte oppslutningen i Handelens Miljøfond gjør det mulig å støtte enda flere plast- og miljøprosjekter, og gjøre en enda større forskjell for miljøet.

Kilde: Pressemelding fra Handelens Miiljøfond

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078