23948sdkhjf

Premix og Alsiano kommer med smart innmat i kabler

På Plast- og komposittkonferansen på Gjøvik fortalte Premix og Asiano om deres nye produktutvikling med ny kabelinnmat.

TUNGT Å KOMME INN: Premix og Alsiano har i lengre tid forsøkt å komme inn på det norske markedet. Som om ikke det har vært tøft nok, ble de stoppet litt av pandemien.

Jan Hansson i salgssjef i Alsiano. Han forteller til Plastforum om deres litt tunge vei inn på det norske markedet. Noe som naturligvis setter en fortgang i det arbeidet, er det nye produktet deres.

Minna Grönholm er salgssjef i Premix.

Alsiano er distributøren. Premix er utvikleren. Sammen satser de nå på endelig å få innpass i det norske markedet.

Møteplass for å treffe norske kunder

Hansson forteller at de tidligere Polyme-dagene var en fin møteplass for å treffe norske kunder. Både Hansson og Grönholm setter nå stor pris på at Plast- og komposittkonferansen arrangeres for andre gang og allerede har blitt så stor.

Premix lager mye produkter for elektrisk ledende kabelindustri. Grönholm forteller at Semi-konduktivt materiale hindrer overslag.

– Det nye nå, er at Premix har satset på kabelindustrien, sier Grönholm.

Hun legger til at det kommer til å bli et stort skifte i kabelindustrien.

Ny standard med PP og PE

Tverrbunden XLPE har vært standarden lenge.

– Nå kommer et alternativ med vanlig PP-isolasjon og et lag med ledende PP fra Premix. Kabelindustrien kaller det et halvledende materiale (semi conductive), sier Hansson.

Han utdyper at det halvledende materialet forhindrer spenningssprekker forårsaket av det elektriske feltet i kabler.

I kabelindustrien kan ledende Premix-materiale brukes til EMI-skjerming for å se hvor et kabelbrudd oppstår eller for å binde til kobber og aluminium, hovedsakelig i undervannsapplikasjoner.

– Innenfor hele elbilkonseptet er det mange interessante bruksområder for ledende og halvledende materialer. Derfor er det norske markedet veldig spennende, sier Hansson.

Vindparker til havs blir en vesentlig del av energiforsyningssikkerheten. Foto: Premix.

Hva betyr dette for kabelindustrien?

Hansson forteller at for kabelbransjen, vil systemendringen bety et nytt produksjonskonsept. Tverrbundne produkter vil fortsatt bli brukt, med resirkulerbare PP- og PE-forbindelser som et alternativ, for å få en mer bærekraftig helhetsløsning.

Har dere patent på denne forskningen, og er dere først ute med det?

– Nei, men Premix er spesialister på å produsere ledende forbindelser i mange forskjellige materialer, inkludert fleksible materialer som TPE og TPU, sier Hansson.

Hvor mye har dere til nå produsert?

– Det meste av Premix-produksjonskapasiteten (70 000 MT) i Finland består av ledende materialer. Premix utvider nå også kapasiteten og bygger et anlegg i USA, sier Hansson.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143