23948sdkhjf

Bærekraftig emballasje er fremtiden for Bostik

BÆREKRAFTIG PCR-PLAST: Bruk av PCR-plast i emballasjen fører til mindre nyprodusert plast, lavere energiforbruk og mindre avfall, uten at produktenes ytelse endres.

Det skriver Bostik i en pressemelding.

Bostik jobber med å øke antallet produkter med PCR-emballasje og har ambisjoner om at 100 prosent av alle patroner og bøtter skal inneholde PCR-plast innen 2030.

PCR står for Post-Consumer Recycled og er plast som er resirkulert etter kundens bruk. PCR-plast kommer fra resirkulering av eksisterende plasttyper som PET-flasker, PP-yoghurtemballasje eller HDPE-sjampoflasker; dvs. vanlig plastavfall fra husholdningen.

PCR-emballasjen fra Bostik er produsert med minimum 30 prosent PCR for våre patroner og 35 prosent for bøttene. PCR-plasten som brukes, er polypropylen (PP) til bøtter og polyetylen med høy tetthet (HDPE) til patroner.

Det meste av Bostiks PCR-emballasje er grå, og alle er merket med et PCR-symbol. Nedenfor finnes eksempler på produkter som har emballasje med PCR-innhold:

  • Patroner som er en del av SMART PRO-serien
  • Bøtter til gulvlim som er en del av gulvsystemet One Flooring Range
  • Bøtter til vegglim som er en del av Hernia- eller Universal-serien

Bruk av resirkulert plast endrer ikke kvaliteten eller ytelsen. Faktisk er den strukturelle integriteten til resirkulert plast ofte den samme som finnes i nyprodusert plast. Resirkulert plast gir med andre ord samme grad av beskyttelse, barriereegenskaper, styrkeegenskaper og holdbarhet som nyprodusert plast.

Kilde: Pressemelding fra Bostik.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078