23948sdkhjf

Bioplastproduksjonen er på vei oppover

ØKNING I BIOPLAST: Etter en periode med stagnasjon, er den totale bioplastproduksjonen på vei opp igjen.

Det skriver PackNews på sine nettsider.

Den globale produksjonen av bioplast skyter fart etter noen år med stagnasjon gjennom pandemien. Utviklingen er drevet av økende etterspørsel og flere sofistikerte applikasjoner og produkter.

Global produksjonskapasitet for bioplast vil øke betydelig fra om lag 2,18 millioner tonn i 2023 til om lag 7,43 millioner tonn i 2028, viser rapporten.

– Veksten i produksjonskapasitet for bioplast bør forstås i den bredere globale konteksten av en klimakrise, eskalerende energikostnader og forstyrrede verdikjeder. Til tross for disse utfordringene øker kapasiteten for bioplastproduksjon, noe som understreker motstandskraften og viktigheten til vår industri, sier Hasso von Pogrell, adm.dir. i European Bioplastics (EUBP).

Bioplastalternativer finnes for nesten alle konvensjonelle plastmaterialer og tilsvarende bruksområder. På grunn av sterk utvikling av polymerer, som PLA (polymelkesyre), PHA (polyhydroksyalkanoater), PA (polyamider) samt jevn vekst av polypropylen (PP), vil produksjonskapasiteten fortsette å øke betydelig de neste 5 årene, iht. rapporten.

Bioplast brukes til et økende antall bruksområder, alt fra emballasje og forbrukerprodukter til elektronikk, kjøretøy og tekstiler. Emballasje er fortsatt det største markedssegmentet for bioplast med 43 prosent (934.000 tonn) av det totale bioplastmarkedet i 2023.

Se kurver og statistikk på Packnews.

Kilde: Artikkel på PackNews sine nettsider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11