23948sdkhjf

Jonas Hegerholm er ny produktsjef VA i Hallingplast

Som produktsjef VA får Hegerholm en arbeidsinstruks bestående av ansvar og oppgaver som til nå har vært spredt på flere andre nøkkelpersoner hos rørprodusenten i Ål i Hallingdal.

NYOPPRETTET STILLING Jonas Hegerholm (52) trer inn i en nyopprettet stilling som produktsjef VA i Hallingplast.

Hegerholm har lang erfaring med VA-salg til de største entreprenørene fra grossistleddet. Nå blir han et viktig VA-faglig bindeledd i bransjen.

Det skriver Hallingplast i en pressemelding.

Forventer stupbratt læringskurve

– Læringskurven blir stupbratt. Det skal bli ordentlig gøy å gå grundig inn i detaljer om alle disse produktene til Hallingplast, sier Hegerholm.

Hegerholm skal ha sitt primære arbeidssted på Hallingplasts Oslo-kontor, som nå i høst vokser i bemanning og flytter inn i nye lokaler på Rosenholm.

Ny trend på VA-prosjekter

Gjennom mange års erfaring med entreprenørsalg hos grossist har han observert særlig én endring på VA-prosjekter de siste årene.

– Det er positivt at anleggene blir bedre og grundigere prosjektert nå enn for noen år siden. Særlig de store anleggene. Inntil ganske nylig fikk sendt inn en PDF eller Excel fil med ikke alltid like presise beskrivelser, der selgerne i stor grad måtte tolke og konkretisere behovet, sier Hegerholm.

Nå er mange flere forespørsler digitale, og lastes rett inn i kalkulasjonssystemer, detaljert helt ned til hver eneste skrue og pakning.

– Den digitale hverdagen har tatt over her. Jeg opplever også at bransjen er på god vei inn i BIM. Her vil nok også være mulig å bestille produktene inne i modellen – på sikt, sier Hegerholm

Han peker også på en sterk vekst i etterspørselen etter EPD-dokumentasjon de siste årene. Kravene til miljøregnskap strammer seg til. "Alle" vet de trenger EPD-dokumentasjon på produktene og co2 regnskap, men ofte stopper kunnskapen der.

God og riktig EPD-dokumentasjon

– Mye av ansvaret for god og riktig EPD-dokumentasjon ligger hos produsentene. Det er et hett tema i bransjen, i sammenheng med miljøregnskap. I dag ser vi at mange ønsker produkter med gode miljøegenskaper, som for eksempel rør i resirkulerte materialer, sier Hegerholm.

– Men viljen til å betale ekstra for det følger ikke alltid med. Det er en trend som vil snu i positiv retning fremover, sier Hegerholm.

– Produktsjef VA får en hovedrolle i en tung satsing på VA-segmentet for oss i Hallingplast, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast.

Kilde: Pressemelding fra Hallingplast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141