23948sdkhjf

Norsirk blir hovedpartner i Loop

NORSIRK og LOOP – Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning har inngått en avtale som innebærer at NORSIRK går inn som hovedpartner i LOOP fra 1. juli 2023.

Avtalen skal bidra til å styrke felles nasjonal informasjon om avfall, sikre oppslutning om returordningene og øke innsamlingen og kvaliteten på innsamlet materiale.

Samle krefter

- Vi er veldig glade for at NORSIRK blir en del av LOOP og støtter vårt arbeid. Ved å samle krefter og samordne nasjonal kommunikasjon om kildesortering og gjenvinning får vi større gjennomslagskraft i arbeidet med å gjøre det enklere for folk og virksomheter å ta vare på ressursene, kildesortere og gjenvinne. Gode systemer for avfallshåndtering og harmonisert kommunikasjon til forbrukere og virksomheter er helt nødvendig dersom vi skal nå målet om 65% materialgjenvinning i 2035.”, sier Stine Helgeland, daglig leder i LOOP.

- Norsirk var en av gründerne av LOOP, og vi er glade for nå å gå inn som hovedmedlem i stiftelsen med våre sju myndighetsgodkjente produsentansvarsordninger, sier administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik.

Informasjonsplikten

- Vi går nå inn med alle fraksjonene, fordi vi har et håp og en ambisjon om at LOOP i årene som kommer vil dekke mye av informasjonsplikten vi som returselskap er ansvarlige for, sier han videre og legger til:

- Vi har tiltro til at vi kan få dette til sammen med de andre returordningene som også er en del av Loop-systemet, understreker Ervik, og gleder seg til å jobbe enda tettere med stiftelsen.

Kilde: Pressemelding fra NORSIRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125