23948sdkhjf

Kystvakten hadde strandryddeaksjon på Finnmarkskysten og plukket 10 kubikk med avfall

Vanligvis lar kystvakten ungdom på førstegangstjenesten drive med annet enn strandrydding. Denne gangen gjorde de en god innsats for miljøet.

TI KUBIKK MED AVFALL: Mannskapet på KV Bison plukket 10 kubikk med plast og annet søppel på en strandlinje på 2-300 meter.

Kapteinløytnant Raymond Isehaug er skipssjef på kystvaktskipet. Han forteller til NRK at de har ryddet en 2-300 meters strandlinje nord på Hjelmsøya i Sandfjorden i Måsøy kommune.

Det skrver NRK på sine nettsider.

Mannskapet på kystvaktskipet tok om bord syv fulle 1000-liters storsekker med søppel, som for det meste var tungt nedbrytbart plast- og nylonavfall.

I tillegg til et havarert lateralmerke og en kvart trepram.

– På våre oppsynsrunder langs fjæresteinene langs finnmarkskysten så ser vi daglig at strendene er fulle av marint avfall, skriver Isehaug i en e-post til NRK.

Videre skrev Raymond Rishaug til NRK at Kystvakten har mange ungdommer som er inne til førstegangstjeneste om bord. Når muligheten byr seg, så prøver de å sette av tid til velferdsaktiviteter.

Denne gangen ble det strandrydding.

– Valget denne gangen falt altså på å gå i land noen timer og benytte anledningen til å gjøre noe for miljøet. Ungdommen og befalet fikk da besøkt en ukjent perle i havgapet i nord, samtidig som man fikk se ett av vår tids største miljøproblem på nært hold, skriver skipssjefen på KV Bison i e-posten NRK fikk.

Kilde: Artikkel på NRK sine nettsider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094