23948sdkhjf

Fra NAMC til SALT

Når SALT åpner nytt kontor på vestlandet, er forsker Marte Haave med på laget.

Hun skal lede det nye Bergenskontoret til SALT.

Marte Haave er en av grunnleggerne av North Atlantic Microplastic Centre (NAMC), og har solid forskningsbakgrunn innen plastforensning, miljøeffekter av mikroplast og håndtering av plastforsøpling.

Toksikolog

Som toksikolog er hun særlig opptatt av hva som skjer når mikroplast tas opp i næringskjeden hos både mennesker og dyr, og av kildene til plast i mat.

Med bakgrunn fra persistente miljøgifter og effektene av disse på hormonsystemer og nerveutvikling i pattedyr - fra isbjørn til hvite mus, har hun blant annet studert mikroplast i pattedyr, fugl og fisk langs kysten. Haave har tro på at samarbeid er nøkkelen til å løse plastutfordringen, og er opptatt av formidling og kommunikasjon, særlig til barn og unge. Hun har blant annet vært å se i NRK serien «Plasthavet».

NORCE

Hun kommer fra stillingen som seniorforsker ved NORCE og bistilling som 1. amanuensis ved Universitetet i Bergen, og vil lede SALTs nyåpnede kontor i Bergen. Når hun ikke er å finne på kontoret eller i felt leker hun seg i naturen på snø, sjø eller i fjellet, og dyrker økologiske grønnsaker i hagen.

 

Kilde: SALT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079