23948sdkhjf

Oppfordrer til EU-harmoniserte beregningsregler for resirkulert innhold ved hjelp av massebalanse

Tverrsektoriell uttalelse om det politiske rammeverket som trengs for å levere resirkulert innhold i viktige plastapplikasjoner.

Uttalelsen er iniitert og koordinert av Chemical Recycling Europe (CRE).

Uttalelsen lyder som følger:

"Kjemisk resirkulering tillater bruk av plastavfall, spesielt råstoff som ikke er egnet for mekanisk resirkulering, for å produsere nye kjemikalier inkludert plast. Som sådan kan den levere ekstra høykvalitetsmateriale for et stort antall bruksområder, for eksempel visse typer kontaktsensitiv emballasje (f.eks. legemidler, mat og kosmetikk), medisinsk utstyr eller visse bilkomponenter og byggeprodukter som krever høy -kvalitets resirkulert plast av sikkerhetsmessige, regulatoriske og ytelsesmessige årsaker. For at dette skal lykkes og være tilgjengelig i stor skala, er EU-harmoniserte regler for beregning av kjemisk resirkulert innhold påtrengende nødvendig for å intensivere investeringene i disse teknologiene".

30 foreninger står bak uttalelsen til EU

Det er derfor Chemical Recycling Europe - CRE - sammen med 30 foreninger som representerer den europeiske plastverdikjeden, har publisert et felles brev til EU-kommisjonen der de oppfordrer til vedtakelse av en EU-harmonisert regel for beregning av kjemisk resirkulert innhold for å bidra til å nå EUs mål for resirkulert innhold.

Kilde: Pressemelding fra Chemical Recycling Europe

KLIKK for alle artikler i Resirkulering og gjenbruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109