23948sdkhjf

Eiendomsskatt: Skatteseddelen kommer nå – pass på dette

Sjekk at alt er korrekt, og husk klagefristen i kommunen din.

IKKE BETAL FOR MYE: Eiendomsskatteseddelen viser hvor mye som skal betales i eiendomsskatt.

320 kommuner har eiendomsskatt, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det berører altså svært mange av våre leserbedrifter.

- Vår erfaring er at du lykkes best med klagen dersom den er godt underbygget, både faktisk og rettslig, med konkrete objektive fakta, sier Hanne Fritzsønn, partner og leder for BDO Advokater i en pressemelding.

En eventuell klage må sendes skriftlig til kommunen du skatter til. Det må stå tydelig hva du klager på.

Klagen kan knytte seg til en rekke forhold, som feil i faktagrunnlaget ved taksering, herunder bygningstype, kvadratmeter og sonefaktor, eller feil i den skjønnsmessige vurderingen av eiendommens standard og beliggenhet, heter det fra BDO.

Ved verdifastsettelsen av den konkrete eiendommen skal kommunen søke å finne frem til eiendommens objektive markedsverdi.

Næringseiendommer og fritidsboliger takseres alltid av kommunen. Kommunene har mulighet til å taksere eiendommene hvert tiende år. Ved retaksering kan eiendomsskatten øke kraftig.

- Vår erfaring er at man særlig ved retaksering har en mulighet til å nå frem med klager, ettersom det da er en ny prosess og nye retningslinjer som ligger til grunn for beregningsgrunnlaget, sier Martine Storebråten, advokatfullmektig og manager i BDO Advokater.

Kilde: Pressemelding fra BDO Advokater

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079