23948sdkhjf

Til tross for betydelige tap i Russland, fikk Lego rekordoverskudd i 2022

Lego trosser krisetider og presenterer et rekordoverskudd på 13,8 milliarder. Dette fremgår av regnskapet for 2022.

Til tross for en kostbar exit fra Russland, har danske Lego tjent mer penger i 2022 enn noen gang før, skriver danske plastforum.dk.

- Sterkt resultat

I fjor endte konsernets resultat etter skatt på 13,8 milliarder danske kroner. Dette viser Legos regnskap for 2022, som ble offentliggjort tirsdag.

– Det er et sterkt resultat som vi er godt fornøyd med. Dette kommer på toppen av det som var ekstraordinært høy vekst i 2020 og 2021, sier Niels B. Christiansen, som er administrerende direktør i Lego.

Kort tid etter at Russland invaderte Ukraina i februar 2022, kunngjorde Lego at selskapet ville legge ned sin russiske virksomhet.

Sommeren 2022 sa selskapet opp kontrakten med driftsselskapet bak Legos 81 butikker i Russland. Dermed ble all kommersiell aktivitet i landet suspendert.

– Dette har gjort at virksomheten vi hadde i Russland er borte. Det var et av de større markedene, så det var en betydelig omsetning vi hadde der, sier Niels B. Christiansen.

Tapt omsetning i Russland

Han ønsker ikke å opplyse nøyaktig hvor mye Lego har tapt ved å stoppe aktiviteten i Russland.

Niels B. Christiansen vil heller ikke utelukke at det danske selskapet på et tidspunkt kommer inn på det russiske markedet igjen. Men det er foreløpig ingen planer om det, sier han.

Omsetningen i Lego vokste 17 prosent til 64,6 milliarder danske kroner i 2022.

- Det er produkter på tvers av hele porteføljen som har bidratt til veksten, sier Lego-direktøren.

Spesielt i USA og Vest-Europa har Lego gjort det bra, sier han.

– Men vi har faktisk vokst på tvers av alle markeder verden over. Derfor er jeg også sikker på at det er vår portefølje og vår merkevare som er med på å støtte veksten, sier han.

Åpnet 155 nye butikker

I løpet av året har Lego åpnet 155 nye butikker, så konsernet har nå 904 butikker på verdensbasis. I år er det foreløpig planer om å åpne ytterligere 145 butikker, hvorav en betydelig del vil ligge i Kina.

– Over tid har salget vårt beveget seg i en mer nettbasert retning. Men nå tror jeg vi nærmer oss en mer balansert tilstand.

– Etter corona har vi virkelig sett verdien av våre fysiske butikker og at folk har kommet tilbake til dem, sier Niels B. Christiansen.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.532