23948sdkhjf

Nortura reduserer CO2-utslippene med inntil 80 prosent

Gilde lanserer enda flere smaker i innenfor langtidsholdbare middagsretter. Rettene er laget spesielt for folk på farten og øker andelen av produkter som er pakket i miljøvennlig papp-emballasje. Produktene kommer som en del av nyhetene i årets første lanseringsvindu.

– Når vi lanserer Gilde tacogryte og Gilde krydret gryterett, så utvider vi porteføljen innen hermetiske middagsretter. Denne produktkategorien har vært preget av lite innovasjon de siste årene, og vi ønsker å bidra med nye, spennende smaker som også tilfredsstiller krav om nøkkelhull, sier produktsjef for langtidsholdbart i Nortura, Martine Bunæs.

Kutter transportutslipp

Nortura startet omleggingen fra hermetikk til pappemballasje i 2019. Overgangen har bidratt til økt transporteffektivitet og kutt i CO2-utslipp. Den flatpakkede kartongen er mer plasseffektiv enn metallbokser og gir bedre plassutnyttelse under transport. Dette bidrar til færre biler på veien. Pappemballasjen gir besparelser gjennom hele verdikjeden, fra fabrikk til butikk. Det blir bedre plasseffektivitet i hylla i butikken og det er enklere å stable varene.

Ifølge beregninger gjort av Institute for Energy and Environmental Research (IEER), vil omleggingen til de nye kartongene redusere klimautslippet med inntil 80 prosent sammenliknet med tradisjonelle metallbokser. Det tilsvarer 600 tonn CO2.

Bærekraftig emballasje

Teknologien bak den nye forpakningen heter Tetra Recart og er utviklet av det svenske selskapet Tetra Pak. Minst 69 prosent av Tetra Recart-kartongen kommer fra miljøsertifiserte skoger. Kartongen er resirkulerbar og enkel å kildesortere som papp. 100 prosent av den nye kartongen er FSC-sertifisert.

– Bærekraftig emballasje er et viktig satsingsområde for Nortura, og vårt løfte til kunder og forbrukere er at all vår emballasje skal være designet for gjenvinning innen 2030. Dermed kan emballasjen bli del av nye sirkulære verdikjeder og redusere avfall, samtidig som den sørger for god holdbarhet for produktene våre. Vi vet at det også har vært et mål for dagligvarehandelen å fornye emballasjen, sier leder for bærekraft i Nortura, Cecilie Arnesen Hultmann.

Nye produkter

Denne vinteren utvider Gilde konseptet Pølsemakerens Beste med tre nyheter: Chipotle & Arbol, Salsiccia og Tomat & Urter. Spesialpølseserien, som ble lansert i 2022, inneholder mye grovkvernet kjøtt fra svinenakke som gir saftige pølser og en god smaksopplevelse.

I tillegg kommer en helt ny, fryst burger, Slakterens Beste Burger som er laget på kjøtt av kjøttferasene Hereford og Charolais. Burgerne er litt større enn de tradisjonelle fryste burgerne og har en litt mer rustikk og ujevn form, ikke ulik den formen en hjemmelaget burger ville hatt, sier produktsjef i Nortura, Cecilie S. Haukeberg. Gilde lanserer også en ny type Go' & Magrere ovnsbakt postei bacon & pepper.

Kilde: Pressemelding fra Nortura

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094