23948sdkhjf

Europeisk plastbransje mer optimistisk

Europeisk plastbransje er mer positive nå enn for bare seks måneder siden. Nesten en tredel i en omfattende spørreundersøkelse blant plastbedriftene i Europa forvente at resultatene vil bli bedre.

Det er Plastics Information Europa som har sendt ut spørreundersøkelsen til om lag 300 bedrifter i den europeiske plastbransjen.

Mens resultatene var relativt negative ved den forrige undersøkelsen, er det større optimisme å spore nå, skriver Plastforum.dk (bak betalingsmur).

Ikke verre

Respondentene befinner seg stort sett i de tysktalende landene i Europa pluss Italia og BeNeLux-landene. Men også bedrifter i Spania, Portugal og Frankrike har svart. Nå svarer nærmere en tredel av respondentene at bedriftene deres vil gjøre det bedre – og i minste fall ikke verre.

De som hadde størst forventninger til positive tall utover i 2023, var respondentene i Spania og Portugal.

Svarene er ganske forskjellig fra en tilsvarende undersøkelse, som ble gjennomført i fjor. Da var det flesteparten av bedriftene som så mørkt på framtidsutsiktene.

Økte investeringer

I den ferskeste undersøkelsen går det ifølge plastforum.dk fram at nær en tredel har planer om å øke investeringene det nærmeste halvåret – dette satt opp mot de seneste seks månedene.

Videre viser svarene at litt flere enn halvparten av respondentene vil strømlinjeforme driften ved å minske utgiftene. Bedriftene sier videre at de ikke skal endre antall ansatte. Faktisk er det mindre enn firedel som planlegger å ansette flere, mens 13 prosent sier at de vil bli færre ansatte.

Mange av bedriftene forventer ikke et oppsving før i andre halvår i år eller neste år.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Mer PFAS kan true dansk drikkevann
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109