23948sdkhjf

Europeisk plastbransje mer optimistisk

Europeisk plastbransje er mer positive nå enn for bare seks måneder siden. Nesten en tredel i en omfattende spørreundersøkelse blant plastbedriftene i Europa forvente at resultatene vil bli bedre.

Det er Plastics Information Europa som har sendt ut spørreundersøkelsen til om lag 300 bedrifter i den europeiske plastbransjen.

Mens resultatene var relativt negative ved den forrige undersøkelsen, er det større optimisme å spore nå, skriver Plastforum.dk (bak betalingsmur).

Ikke verre

Respondentene befinner seg stort sett i de tysktalende landene i Europa pluss Italia og BeNeLux-landene. Men også bedrifter i Spania, Portugal og Frankrike har svart. Nå svarer nærmere en tredel av respondentene at bedriftene deres vil gjøre det bedre – og i minste fall ikke verre.

De som hadde størst forventninger til positive tall utover i 2023, var respondentene i Spania og Portugal.

Svarene er ganske forskjellig fra en tilsvarende undersøkelse, som ble gjennomført i fjor. Da var det flesteparten av bedriftene som så mørkt på framtidsutsiktene.

Økte investeringer

I den ferskeste undersøkelsen går det ifølge plastforum.dk fram at nær en tredel har planer om å øke investeringene det nærmeste halvåret – dette satt opp mot de seneste seks månedene.

Videre viser svarene at litt flere enn halvparten av respondentene vil strømlinjeforme driften ved å minske utgiftene. Bedriftene sier videre at de ikke skal endre antall ansatte. Faktisk er det mindre enn firedel som planlegger å ansette flere, mens 13 prosent sier at de vil bli færre ansatte.

Mange av bedriftene forventer ikke et oppsving før i andre halvår i år eller neste år.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.317