23948sdkhjf

Polykemi sponser det amerikanske landslaget i håndball med "norsk" trener

Det amerikanske herrelandslaget i håndball jakter sin første seier i VM-sammenheng, og Polykemi Group åpner en ny egen produksjonsenhet i USA. Nå jobbes det sammen mot felles suksess i USA.

– Takket være Polykemis engasjement kan vi gjøre en målbevisst satsing mot OL i Los Angeles i 2028, sier USAs landslagskaptein Robert Hedin.

 Hedin burde være kjent for nordmenn flest, da han i en årrekke var trener for det norske herrelandslaget i håndball.

Aktiv støttespiller lokalt

Familieselskapet Polykemi AB ble grunnlagt i Ystad, i Sør-Sverige i 1968 og selskapet har siden starten vært svært engasjert i håndballklubben Ystads IF. Klubben driver aktiviteter for damer, herrer, ungdom og spillere med funksjonsvariasjoner, hvor herrelaget er regjerende svenske mester, damene spiller i Sveriges nest høyeste serie, og flere av ungdomslagene tilhører den svenske eliten. Polykemi AB har alltid vært en aktiv og stolt sponsor av foreningen og samtidig som vi starter en fabrikk i USA utvider vi nå sponsingen for å støtte USAs herrelandslag.

Viktig støtte

– Polykemis støtte er utrolig viktig for vår satsing mot OL i USA i 2028, som er vårt hovedmål. På veien dit skal det spilles tre verdenscuper, det første er i Sverige allerede i januar og takket være Polykemis støtte vil vi få muligheten til å samle de amerikanske spillerne til felles treningsleirer, forklarer Robert Hedin.

Trener: Robert Hedin, tidligere norsk herrelandslagstrener i håndball, trener nå det amerikanske håndball-landslaget. Foto: Polykemi

Voksende sport i USA

Lagsporten håndball er en intens, eksplosiv og begivenhetsrik ballsport utviklet i Europa, vokser i Asia og spilt med suksess i Afrika og Sør-Amerika. Sporten vokser seg også sterkere i USA og landet har vært representert ved alle de olympiske leker på hjemmebane og vil være tilstedet under VM i Sverige 2023, i Danmark 2025 og Tyskland 2027, blant annet frem til OL i Los Angeles 2028.

– Polykemis støtte er veldig viktig for at vi skal klare å nå målet vårt og det føles godt at vi kan vise frem merkevaren deres i USA når de nå gjør en storsatsing på det amerikanske markedet. Vi ser virkelig frem til å jobbe mot en felles suksess, sier Robert Hedin.

Polykemi Inc. investerer tungt i USA

I løpet av begynnelsen av 2023 vil Polykemi Inc. derfor starte sin første egen produksjonsenhet i USA, i North Carolina. Dette betyr at Polykemi Group har egne produksjonsenheter på tre forskjellige kontinenter. Polykemi Inc., akkurat som morselskapet, produserer tilpassede plastblandinger, basert på både nye plastråvarer og resirkulerte råvarer av høy kvalitet.

Selskapet leverer det samme materialet til våre kunder, uavhengig av om produksjonen skjer i USA, Kina eller Europa. Selskapet har vært representert på det amerikanske markedet i ti år, men gjør nå en stor investering mot fremtiden. Det samme gjelder USAs herrelandslag i håndball, som i år satser på å vinne sin første verdenscupkamp i historien.

Synlig: Polykemi får god synlighet på de amerikanske draktene. Foto: Polykemi

Håndball og polykjemi går hånd i hånd

– Det er et sterkt bånd mellom Polykjemi og håndball. Vi er en familie og et selskap fra en by som brenner for håndball og det er med glede vi ønsker USA Team Handball velkommen inn i Polykemi-familien i forkant av håndball-VM i 2023, sier Johan Hugoson, administrerende direktør i Polykemi Inc.

– Jeg har selv spilt håndball i snart 15 år og å få muligheten til å bli sett på trøyene til en idrett som er så stor og viktig for meg, men så langt ganske liten og ukjent i USA, er veldig gøy. Å få sjansen til å lansere vår nye fabrikk i USA, samtidig som deres landslag spiller VM i Sverige, var en «once in a lifetime-mulighet» vi ikke kunne takke nei til. Vi ser frem til et fruktbart samarbeid der vi begge oppnår gode resultater de neste årene.

Håndball-VM pågår i disse dager i Sverige og Polen, og USA spiller sin siste innledende kamp i kveld, 17. januar.

Kilde: Pressemelding fra Polykemi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094