23948sdkhjf

Rørbloggen: Tungt landtak for Ormen Lange på Aukra

Fem meter langt og over 40 tonn tungt. Det var store krefter i sving da Odd Småge AS la ned et nytt kabel-landtak på gassterminalen Nyhamna på Aukra.

Her kommer en kabel som skal gi mer gass fra Ormen Lange-feltet.

Prosjektleder Audun Tomas Nerbø orienterer.

- Nylig leverte vi en av de mest kompliserte oppdragene vi har gjort som maskinentreprenør, og en jobb vi er stolte over å ha utført godt.

Med ekstra store SESU-XL rør har vi levert et 2x75 meter langt landtak for kabel fra Ormen Lange-feltet til gassterminalen Nyhamna på Aukra. På "offshore-engelsk" brukes begrepet landfall om det vi på norsk kaller landtak.

Aasta Hansteen blir det andre feltet som knyttes til Nyhamna, og flere blir det. Etter en betydelig oppgradering er anlegget satt i stand til å behandle gass fra andre felt i Norskehavet, tilknyttet Polarled-rørledningen. Eksportkapasiteten fra Nyhamna er nå 84 millioner standard kubikkmeter gass daglig.  

Landtak til kabel fra havbunnen

Oppdraget i høst henger sammen med denne oppgraderingen, men er primært en videreutvikling av det opprinnelige Ormen Lange-feltet. Her har vi etablert et 2x75 meter langt landtak for umibilical-kabler – "navlestreng" på norsk – til Ormen Lange.

Aker Solutions har kontrakten med JV/Shell, og vi er utførende entreprenør.

Les hele blogginnlegget på Hallingsplasts Rørblogg.

Kilde: Hallingplast Rørbloggen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126