23948sdkhjf

Et ekte mysterium: Hvem hentet Tyrkia-sendingen på Moelv???

ETTERLYSNING: Industribedriften Molstad Modell & Form AS har levert plastmatter til et internasjonalt offshoreselskap med levering i Tyrkia. Godset ble hentet av norsk bil og sjåfør - men nå er det sporløst borte.

TUNG FORSVINNING: Det er Tore Lien i Moldstad som tar kontakt med Tungt.no i håp om at vår store leserkrets i transport og logistikk kanskje vet noe om hva som har skjedd med denne sendingen.

- 7. desember 2022 ble varene hentet i vår fabrikk i Moelv av en norsk sjåfør i en skapbil med sideåpning, forklarer Lien. - Men vi har ikke fått noen melding om at varene har kommet til en grensestasjon for fortolling. 

Det er en litt komplisert bakgrunn for akkurat denne transporten. I begynnelsen av desember solgte Molstad disse plastmattene til et internasjonalt offshoreselskap. Mattene skulle til Tyrkia, og kunden skulle bestille transport selv.

- Dette var et hasteoppdrag, og kunden engasjerte først en befrakter, forklarer Lien. - Men da disse ikke hadde en egnet bil tilgjengelig på det tidspunktet ble dette kansellert og oppdraget gitt til et annet selskap.

Sjåføren som kom 7. desember kontrollerte forsendelsesdokumentene, og hadde opplysninger om antall kolli, mål og vekt som stemte med denne forsendelsen. Derfor fikk han fikk med seg varene.

- Senere viste det seg at det ikke var den befrakteren som til slutt hadde fått oppdraget som hadde hentet varene, og hverken vi eller kunden har nå noen formening om hvor disse varene nå befinner seg.

Lien har en teori om at den første befrakteren har videreformidlet henteoppdraget til noen som ikke har fått med seg at oppdraget ble kansellert, og at varene nå befinner seg på en eller annen terminal.

- Bakgrunnen for det er at vi ikke har fått noen melding om at varene har kommet til en grensestasjon for fortolling. Men vi skulle gjerne funnet ut hvor varene befinner seg og fått kontakt med noen som kan oppklare hendelsesforløpet.

Har du info, kan du kontakte Tore Lien på mobil 950 24 425 eller email tli@molstad.no.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078