23948sdkhjf

Tyrkia-mysteriet på Moelv: - Det er fortsatt uløst, opplyser daglig leder

Rett før jul bidro Tungt.no med en etterlysning etter forsvunnet gods fra Industribedriften Molstad Modell & Form AS på Moelv.

TUNGT OG VEKK:  Den 7. desember 2022 ble varene hentet ved fabrikken i Moelv av en norsk sjåfør i en skapbil med sideåpning. Det er fortsatt sporløst borte.

Godset er plastmatter som skulle til et internasjonalt offshoreselskap med levering i Tyrkia.  Les saken her.

Ettersom saken ble en av de meste leste på Tungt.no i desember, og grundig kommentert, har vi tatt kontakt med daglig leder Pål Tåsåsen i bedriften Molstad Modell & Form AS.

- Rundt 30.000 mennesker tilknyttet transport og logistikk i Norge har sett denne etterlysningen, uten at det har løst saken. Hva tror dere har skjedd

- Vi er rett og slett usikre. Vår teori er at varene fortsatt er i Norge et eller annet sted. Bakgrunnen for det er at vi ikke fått melding om at varene har kommet til en grensestasjon for fortolling. 

- Hvordan har dere løst dette da, er saken fortsatt aktuell?

- Absolutt. Overfor kunden som skulle ha varene, har vi riktignok løst dette med en ny leveranse. Men godset har fortsatt kommersiell verdi for oss, og vi skulle gjerne fått det tilbake.

- Dette er jo nesten slik at dere burde utlovd dusør?

- Hehe. Det har vi ikke tenkt på, men det er jo en ide. En eller annen påskjønnelse kan vi nok finne frem til om det er noen som finner det for oss etter denne saken, avlutter Pål Tåsåsen.

Dette er saken:

Det er en litt komplisert bakgrunn for akkurat denne transporten. I begynnelsen av desember solgte Molstad plastmattene til et internasjonalt offshoreselskap. Mattene skulle til Tyrkia, og kunden skulle bestille transport selv.

- Dette var et hasteoppdrag, og kunden engasjerte først en befrakter, forklarer Tore Lien, som først kontaktet Tungt.no. - Men da disse ikke hadde en egnet bil tilgjengelig på det tidspunktet ble dette kansellert og oppdraget gitt til et annet selskap.

Sjåføren som kom 7. desember kontrollerte forsendelsesdokumentene, og hadde opplysninger om antall kolli, mål og vekt som stemte med denne forsendelsen. Derfor fikk han fikk med seg varene.

- Senere viste det seg at det ikke var den befrakteren som til slutt hadde fått oppdraget som hadde hentet varene, og hverken vi eller kunden har nå noen formening om hvor disse varene nå befinner seg.

Har du info, kan du kontakte Tore Lien på mobil 950 24 425 eller email tli@molstad.no.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08