23948sdkhjf

Kina fosser fram på robotliste

Målt i forhold til antall innbyggere, har Kina nå flere industriroboter enn USA. Det viser nye tall fra International Federation of Robotics (IFR).

Kina er verdens raskest voksende marked for industriroboter, og i 2021 hadde landet 322 industriroboter pr 10.000 medarbeider. Det er en markant økning fra 246 året før og 187 i 2019. Det betyr også, at Kina har klatret fra 15.-plass i 2019, til en niendeplass i 2020 til nå at være det landet, som har femte flest roboter målt i forhold til arbeidsstyrken.

Listen toppes fortsatt av Sør-Korea etterfulgt at Singapore, Japan og Tyskland.

Til gjengjeld fortsetter Danmark turen nedover på listen, skriver Plastforum.dk. I 2019 inntok Danmark en flott sjetteplass, og var kun slått av land med stor bil- og elektronikkproduksjon, som tradisjonelt bruker mange industriroboter. I 2021 var Danmark falt ned på en 12.-plass.

ROBOT-LISTE 2: Slik ser robotiseringen ut i de ulike landene. KILDE: WORLD ROBOTICS 2022

- Robot-tettheten er en nøkkelindikasjon for innføringen av automasjon i prosessindustrien rundt omkring i verden. Det nye gjennomsnittet for den globale robot-tettheten i prosessindustrien økte til 141 roboter pr 10.000 medarbeidere – mere enn det dobbelte i forhold til for seks år siden. Kinas raske vekst viser kraften i deres investeringer hittil, men de har stadig store muligheter til å automatisere, sier Marina Bill, president for International Federation of Robotics, i en pressemelding.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125