23948sdkhjf

Plast og isopor har ligget i populært turområde i en måned

Et populært turområde i Engerdal kommune er utsatt for forsøpling av blant annet plast. Telia, som står bak forsøplingen, har lovet å rydde opp, men ingenting er skjedd.

I mer enn fire uker har det ligget plast, isopor og pappesker i det populære turområdet ved Volskarven i Engerdal kommune.

Søppelet har ligget nær Telenors basestasjon på Volskarven. Det er Telia som har forårsaket forsøplingen, og selv om selskapet har lovet å rydde opp, har så ikke skjedd.

5G-utbygging

Forsøplingen har skjedd i forbindelse med Telias 5G-utbygging i området. Det er Telenor som drifter basestasjonen og Statskog som eier grunnen, men ingen av disse hadde noe med forsøplingen å gjøre.

Fjellområdet er et svært populært turområde, og det har vært varslet om forsøplingen både til kommunen og Telenor, som drifter basestasjonen. Men ingen av disse kjente til søppelet som lå og fløt.

Telia beklager

Men det gjorde altså Telia.

– Vi beklager at dette har skjedd. Det er en glipp, sier prosjektleder i Telia Pederam Bagheri til Østlendingen, som omtaler saken.

Allerede i begynnelsen av november lovte Telia å rydde opp, men søppelet ligger der fortsatt. Snøen har nå lagt seg på deler av Volskarven, og mye av søppelet har spredd seg med vinden.

Saksbehandler Katrine Kleiven i Engerdal kommune sier at det spørs om det blir opprydding i 2022, grunnet snøen som er kommet. Hun har reagert på at det har tatt så lang tid å rydde opp i plasten og isoporen.

Vil ta tak umiddelbart

Etter at Østlendingen skrev om saken har Telia nå lovet å rydde opp i søppelet, selv om det er lovlig sent. Snøen kan bli en utfordring, men prosjektleder i Telia, Pederam Bagheri, sier de nå vil ta tak umiddelbart og sørge for at området ryddes.

Kilde: Østlendingen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094