23948sdkhjf

Norner med sin største investering noensinne

Ny pilotekstruder for 7-lags støpt/blåst film hos Norner støtter sirkulær emballasje.

Norner har nå installert en ny moderne 7-lags støpt/blåst film ekstruderingslinje.

Dette vil ifølge Norner selv styrke deres muligheter innen utvikling av sirkulær fleksibel emballasje med gassbarriere og resirkulert innhold. Den nye linjen er levert av Collin Lab and Pilot Solutions, en høyt anerkjent maskinleverandør fra Tyskland.

Pilotinfrastruktur

Norner har allerede et avansert utviklingssenter for film- og sheet anvendelser og fleksibel emballasje som inkluderer flere ekstruderingslinjer, en MDO-pilot og velutstyrte laboratorier for testing av materialer, filmer og emballajse.

Den nye linjen har høy fleksibilitet og kvalitet, og skal  passe godt inn i Nornes pilotinfrastruktur og vil støtte kundene med utvikling og pilotforsøk. Norner kan ekstrudere et bredt spekter av materialer og gjøre pilotforsøk for barrierefilmer i både støpt og blåst filmteknologi. Dette vil muliggjøre utvikling innen bærekraftig monomaterial fleksibel emballasje, medisinske anvendelser og til tekniske bruksområder. Filmene kan også kjøres på vår MDO linje for undersøkelser av MDO barrierefilmer.

Høyere egenskaper

- Vårt mål er å tilby bedre tjenester med fokus på plastens sirkularitet og resirkulerbarhet. Med den nye linjen kan vi produsere prototypefilmer med enda høyere egenskaper for å støtte utviklingen av monomaterialer, Sier Asbjørn Noraberg, leder for Application Pilot Center i Norner.

Denne nye Collin 7-lags linjen kan produsere både støpte og blåste filmer samt sheet med en bredde på opptil 550 mm som gjør at filmene kan lamineres, trykkes og brukes i kommersielle pakkelinjer. Dette er viktig for videre oppskalering av innovative løsninger til kommersiell produksjon.

I tillegg kan linjen lage mono- og flerlags sheet opp til 2 mm tykkelse som passer veldig bra for materialutvikling og testing for skålpakking, beger og andre termoformede applikasjoner.

Økt kapasitet

- Dette er den største investeringen Norner noensinne har gjort, og vi tror at dette vil være svært positivt for for våre kunder. Vi har økt vår kapasitet betydelig med denne fleksible og pålitelige linjen, sier Morten Augestad, BUVP Consumables i Norner

Kilde: Norner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156