23948sdkhjf

K-messa: Bærekraftige løsninger fra Basf

I år på K2022 viser Basf eksempler på bærekraftige løsninger for bransjer som bygge- og emballasjeindustrien. Det holdes også en rekke ekspertpaneldiskusjoner.

– Vi skal demonstrere våre evner og ideer, og vise mange samskapende prosjekter med partnere og kunder, sa Martin Jung, administrerende direktør i Basf Performance Materials, på en pressekonferanse i forkant av K-messa.

Lavere karbonavtrykk

De aktuelle prosjektene spenner fra produkter som har null eller lavt karbonavtrykk til produkter laget av resirkulerte råvarer.

Et annet sterkt fokus er på digitale og datadrevne verdikjedemodeller som hjelper BASFs kunder å transformere seg mot en karbonnøytral fremtid. På dette området har Basf introdusert en digital applikasjon for å beregne karbondioksidutslippene til rundt 45 000 Basf-produkter. Standen presenterer også løsninger for å spore og redusere karbonavtrykket til produkter langs hele verdikjeden for ulike bransjer.

Samarbeid med bilindustrien

For eksempel er Basf medlem av Catena-X – et samarbeid med bilindustrien – for å bygge et datadrevet økosystem. Kjemikaliegiganten viser også en rekke løsninger for å redusere karbonavtrykket til produkter ved å bruke fornybare eller resirkulerbare råvarer.

 Basfs biomassebalanse-sertifiserte materialer brukes av kunder fra møbelindustrien så vel som i verneskoindustrien. Et verneskomerke produserer blant annet en karbonnøytral vernesko som inneholder Basfs biomassebalanse polyuretan sertifisert i henhold til REDcert2.

Et annet eksempel på hvordan plast, og dermed forbrukerprodukter, kan produseres mer bærekraftig, er et sett med bukser laget av råvarer hentet gjennom kjemisk resirkulering av uttjente dekk.

Kilde: Plastnet.se

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093