23948sdkhjf

BEWI – Godkjennelse fra konkurransetilsynet etter salg av Jackons fabrikk i Alta og Kasseriet

BEWI, la i oktober 2021 inn et bud på Jackon Holding. Jackons eiere aksepterte budet samme måned. 1. juli 2022, offentliggjorde BEWI at selskapet hadde fått godkjennelse fra konkurransetilsynet i Norge under forutsetning av at Jackons fabrikk i Alta, samt Jackons andel av Kasseriet i Gratangen (63 prosent), ble solgt.

Selskapene melder nå at det er inngått en avtale med selskapene Kasseriet Alta AS og Kasseriet Holding AS om salg av begge fabrikkene, og at konkurransetilsynet har godkjent transaksjonen.

Kasseriet Holding AS eies 65 prosent av Olsun Holding AS, som igjen eies av Hans Petter Olsen og Robert Sundt. Eierne av Olsun Holding har bred erfaring fra EPS bransjen og drift av tilsvarende fabrikker.

Fornøyd med enighet

- Selv om vi skulle ønske at vi kunne beholde disse to fabrikkene som en del av det sammenslåtte selskapet, er vi nå fornøyde med å ha kommet til enighet med en eier som kan overta ansvaret for å drive fabrikkene videre. I tillegg til å tilfredsstille Konkurransetilsynets krav til uavhengighet og egnethet, har det vært viktig for oss at ansatte og gode kunderelasjoner blir ivaretatt,» sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI.

Jackons fabrikk i Alta ble oppført i 2021 på Skillemo industriområde, med oppstart i desember 2021. Den nye fabrikken har 5 ansatte og topp moderne produksjonsutstyr. Kasseriet, som er en fabrikk lokalisert på Gratangen, ble satt i drift i 2017 og sysselsetter 11. Begge fabrikkene produserer EPS kasser til fiskeri- og havbruksnæringen.

Lang fartstid i bransjen

- Fabrikkene i Alta og på Gratangen er begge veldrevne og strategisk plassert i regioner med sterk fiskerinæring. De ansatte har lang fartstid i bransjen og vi ser frem til å videreføre virksomheten og kunderelasjonene ved disse fabrikkene,» sier Hans-Petter Olsen, initiativtager og majoritetseier i Kasseriet Holding AS.

Den daglige driften vil styres av dagens organisasjon ved fabrikkene, hvor Cato Haakseth og Stephan Bjørnæs Heggeli er driftsledere ved henholdsvis Kasseriet og fabrikken i Alta. Det er forventet at de nye eierne vil overta drift av fabrikkene kort tid etter at transaksjonen mellom Jackon Holding og BEWI er fullført.

BEWI har nå mottatt alle nødvendige godkjennelser for å sluttføre kjøpet av Jackon Holding. Selskaper forventer at transaksjonen vil ferdigstilles i løpet av de neste to ukene.

 

Kilde: Bewi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143