23948sdkhjf

K-Messa: - Har «alltid» vært på messa

K-Messa i Düsseldorf nærmer seg med stormskritt. Plastforum har snakket med noen besøkende og utstillere om hva de forventer av årets messe, som er den første etter koronapandemien.

Adm. dir. Jonas Claussen i Hans Claussen AS:

- Hvor mange fra dere drar ned på K-messa?

- Normalt ville vi reist to personer som vi har gjort de siste K-messene, men på grunn av oppstart av datterselskap i Sverige så har vi litt kapasitetsproblemer og jeg drar alene fra Hans Claussen AS denne gangen.

- Hvor mange ganger har dere vært på på messa?

- Vi har blant annet drevet med råstoff, maskiner og utstyr til plastindustrien i mange år, og vi har «alltid» vært på K-messen. Da overdriver jeg litt, for vi var ikke på messen de første 10-årene av messens historie fra 1952. Jeg startet i familieselskapet i år 2000 og har vært med på de fleste, kanskje alle, K-messer etter det. Jeg var også med min far noen ganger på 90-tallet. På den tiden var vi både fire og fem deltakere fra vårt selskap.

- Dette er den første messa etter koronapandemien. Hva forventer dere å få få ut av årets messe?

- Det er lenge siden forrige K-Messe og vi forventer å møte både leverandører vi jobber tett med samt en del norske kunder. Vi var to deltakere på Fakuma-messen i Friedrichshafen i fjor, så det er heldigvis ikke så lenge siden vi traff de fleste av våre leverandører sist. K-Messen er en viktig møteplass, både for nye og gamle bekjentskaper. Dagene i Düsseldorf er spennende, hektiske, hyggelige og slitsomme – det går gjerne i ett fra tidlig morgen til sent på kveld og natt.

- Hva betyr messa for dere?

- K-Messen er effektiv fordi man får møte mange på kort tid. Selv om vi selvfølgelig besøker våre produsenter der de holder til, er det meningsfylt og kjekt å kunne treffe alle i løpet av noen dager i Düsseldorf.

HANS CLAUSSEN AS ble etablert i 1914, men har sine røtter tilbake til 1889 da HANS CLAUSSEN AS i Bergen ble etablert. Selskapet har åtte ansatte, omsetter for knappe 100 millioner kroner, som primært er distribusjon til kompositt- og plastbearbeidende industri, og holder til på Vøyenenga som ligger 20 minutter vest for Oslo. I tillegg til Vøyenenga har selskapet lager i Fredrikstad og Arendal. HANS CLAUSSEN AS er familieselskap og ledes av fjerde generasjon. I høst har HANS CLAUSSEN AS etablert NB8 Solutions AB i Sverige, som skal distribuere til komposittindustri fra Falkenberg.

 

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078