23948sdkhjf

K-Messa: - Vår industri står overfor århundrets oppgave

Det sier adm. dir. i KraussMaffei Group, Dr. Michael Ruf, i et intervju i forkant av K-Messa i Düsseldorf.

Dr. Ruf, KraussMaffei ønsker å drive alle sine anlegg på en CO2-nøytral måte innen 2030 og gjøre sin maskinproduksjon klimanøytral innen 2035.

Hvorfor er dette nødvendig?

En nødvendighet

- KraussMaffei er fast overbevist om at bærekraft er en økonomisk, økologisk og derfor forretningsmessig nødvendighet. For oss er bærekraftig virksomhet lik vellykket virksomhet. Ved å gjøre, det fokuserer vi ikke bare på våre egne handlinger; snarere ser vi oss selv som pionerer for våre kunder og leverandører, noe som også gjør dem i stand til å nå sine bærekraftsmål. Den gitte tidsrammen er et resultat av intense diskusjoner og følger også erkjennelsen av at det miljøpolitiske rammeverket på nasjonalt, europeisk og globalt nivå vil endre seg betydelig i årene som kommer, noe vi har tenkt å være forberedt på.

- Hva er trinnene mot dette målet?

- Vi har satt oss flere milepæler på veien mot klimanøytralitet. Innen 2023 ønsker vi å nå "Sølv"-ratingnivået med EcoVadis, verdens mest pålitelige leverandør av bærekraftsvurderinger. Vårt mål for 2025 er å være en av de beste maskinanleggsprodusentene for plastindustrien på områdene bærekraft og lønnsomhet. I 2027 ønsker vi å nå rangeringsnivået «Gull» med EcoVadis. Innen 2030 skal vi ha modernisert databasen, det tekniske fundamentet og prosessene ved KraussMaffei på en slik måte at vi kan nå vårt CO2-nøytralitetsmål for våre anlegg. En komité av eksperter fra flere områder i selskapet vårt jobber for tiden med hvordan akkurat dette skal forme seg.

Sirkulær-økonomi svært viktig

- Hvor viktig er sirkulær-økonomi for KraussMaffei i denne sammenhengen?

-Vår industri står foran århundrets oppgave. Vi må betrakte plast som allerede er i bruk som et gjenbrukbart materiale. Den sirkulære økonomien har derfor lenge vært en vesentlig del av KraussMaffeis bedriftsstrategi. Vårt mål er å utvide vårt sortiment ytterligere, og å være den essensielle partneren for våre kunder for mekanisk, løsemiddelbasert, samt kjemisk resirkulering av plast.

- Hva gjør du for å hjelpe til med å lukke "sløyfen"?

- Vi har jobbet med temaet resirkulering og relaterte teknologier i mer enn tretti år. En viktig forutsetning er at for å lukke kretsløpet på lang sikt, må plast ikke lenger betraktes som avfall, men som et verdifullt materiale som kan gjenvinnes på riktig måte; noe som er muliggjort av våre moderne teknologier. Gjennom dem kan behandlingsprosessen allerede utformes på en slik måte at sluttproduktet har høyere verdi enn innsatsmaterialet. Vi jobber også kontinuerlig med nye metoder for å gjøre gjenvinningsprosessen enda mer effektiv og dermed mer attraktiv. På vår nye lokasjon i Laatzen ved Hannover bygges det for tiden et senter for ekstruderings- og resirkuleringsteknologi, hvor vi vil jobbe intensivt med denne saken.

KLAR FOR DÜSSELDORF: KraussMaffei er en av de store internasjonal plastbransje. Nå er konsernet klar for K-Messen. FOTO: KRAUSSMAFFEI

Tilbyr ulike konseptsystem

- Hvilke resirkuleringsløsninger tilbyr dere?

- KraussMaffei bruker mekaniske, løsemiddelbaserte og kjemiske prosesser. Her tilbyr vi ulike systemkonsepter som kan håndtere et bredt spekter av gjenvinningsoppgaver. Et eksempel er vår Purity CompoundingLine, tidligere Edelweiss Technology; dette kombinerer de to prosessene med resirkulering og blanding: i stedet for å avkjøle og pelletisere materialet etter resirkulering, behandles det videre inline – i en smelte – i et andre blandingstrinn. Dette gjør ikke bare resirkuleringsprosessen mer effektiv, men teknikken sparer også energi under avkjøling og smelting mellom en resirkulerer og en compounder. Et annet eksempel er vår ColorAdjust. Dette intelligente systemet måler fargeverdien i materialet og kontrollerer aktivt fargetilsetningen, slik at fargeavvik i resirkulatet reduseres til et minimum.

- Hvilken rolle spiller digitalisering i denne prosessen?

- Digitale verktøy gjør sirkulærøkonomien mye mer effektiv og kostnadseffektiv enn tidligere. For eksempel registrerer DataXplorer opptil 500 maskinsignaler i sanntid under resirkuleringsprosessen og som et resultat muliggjør CO2-fotavtrykkmåling. Energiforbruket i gjenvinningsprosessen kan også optimaliseres med digitale verktøy, slik vi presenterer på K-messen: sammen med Motan har vi utviklet en applikasjon som viser energiforbruket per prosesstrinn. Under gjenvinningsprosessen kan energiforbruket registreres og forbedres på en målrettet måte.

- Hva er de samlede fordelene med digitalisering i produksjonsprosessen?

-Med digitale løsninger kan kundene effektivisere sin produksjon og spare energi og kostnader. Funksjoner som APCplus holder kasseringsraten i komponentproduksjon lav, og motvirker dermed materialavfall. Digitale verktøy gjør det også mulig å forhindre potensielle feil på maskinene eller, dersom de oppstår, å reagere på dem i sanntid. For eksempel, med smartAssist-verktøyet kan serviceteknikere eller vedlikeholdspersonale gi kunden instruksjoner via videokommunikasjon om hvordan å fjerne feilen selv.

Bærekraft lønner seg også økonomisk

- Lønner bærekraft seg også økonomisk?

-Ja, både for våre kunder og for oss selv. Hvis utgifter til for eksempel energi og vedlikehold kan reduseres, er dette ikke bare til fordel for miljøet, men øker også lønnsomheten. Bærekraft er et prinsipp som til syvende og sist bare genererer vinnere.

Kilde: KraussMaffei Group

KLIKK for alle artikler i Messer og arrangementer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109