23948sdkhjf

Nexans kutter i Europa

Mer enn 900 ansatte i Nexans-konsernet står i fare for å miste jobbene sine, men norske ansatte ser ut til å slippe relativt billig unna.

Årsaken til at så mange står i fare for å miste jobbene sine er at det franske selskapet med flere lokalisjoner i Norge, nå begynner å gjennomføre sin varslede restruktureringsplan i Europa. Dette kan føre til en reduksjon av antall ansatte med 939, ifølge Subseaworldnews.

Samtidig går det fram at den franske kabelspesialisten vil skape 296 nye arbeidsplasser i Europa som en del av reorganiseringen.

Det vil i all hovedsak være Tyskland, Frankrike og Sveits som bli rammet av omorganiseringen, mens Norge, Belgia og Italia vil slippe billigere unna.

 - Utviklingen på verdensmarkedet og etterspørselen fra kunder gjør at vi må foreta en grundig endring av Nexans på flere områder: Kompetanse, posisjonering, tilbud og forretningsområde som helhet. Målet til «det nye Nexans» er å utvikle seg videre fra markedet med kabel-råvarer til å bli en ledende aktør innen energi, data og systemløsninger, sier administrerende direktør i Nexa-gruppen, Christopher Guerin.

Nexans uttaler at de vil jobbe tett med de som berørt av omorganisering og fagforeningene slik at de kommer best ut av den vanskelige situasjonen de nå vil komme i.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062