23948sdkhjf

Strukturplast går så det suser

Strukturplast på Sandane har så mye å gjøre at de nå søker studenter og andre som kan jobbe ekstra på pakkeriet.

Mange bedrifter i ulike bransjer sliter om dagen som følge av krigen i Ukraina, etterdønninger etter pandemien, økte transport- og råvarekostnader.

 Men Strukturplast på Sandane i Gloppen kommune har mer enn nok å gjøre.

Ja, faktisk så mye å gjøre at de torsdag i forrige uke måtte gå ut på Facebook for å lete etter hjelp, skriver avisa Firda.

 

SØKTE ETTER EKSTRAHJELP: Dette var Facebook-innlegget som ble lagt ut i forrige uke for å tiltrekke seg studenter og andre som kan ta i et tak ved pakkeriet hos Strukturplast. SKJERMDUMP: FACEBOOK

Historisk høy ordreinngang

Strukturplast er en av landets ledene produsenter av materialer laget av polyuretan til ulike bransjer. Bedriften har spesialisert seg på materialsystem som har lang levetid i krevende fuktige utemiljø og jobber derfor mest med subsea/offshore, maritim industri og bygg/anlegg.

Med disse bransjene som bakteppe, skulle man kanskje tro at Strukturplast vil møtt på utfordringer, men faktum er at selskapet aldri har hatt flere ordrer enn nå.

– Det er travle tider og gode tider. Vi har en historisk høy ordreinngang og en historisk høy ordrereserve, sier daglig leder Frode Lindvik til Firda.

Ved utgangen av september vil man passere fjorårets totale omsetning, som endte på 70 millioner kroner. Lindvik forteller at de så langt ligger mer enn 30 prosent over fjoråret.

Offshore vind i vinden

Også Strukturplast slet under pandemien, men da den slapp i fjor høst, økte ordrene kraftig. Og etter dette har det bare ballet på seg, og den eneste store utfordringen for Lindvik & Co nå er råvareprisene, som har økt kraftig.

POLYURETAN: Strukturplast har spesialisert seg på polyuretan til ulike bransjer. FOTO: STRUKTURPLAST

Men alle bransjene de operer i går godt, og akkurat nå er det offshore vind som er det store for Strukturplast.

De gode tidene gjør at bedriften har måttet ansette flere folk, og bare siden april er fem nye blitt ansatt.

Firda skriver at det er spesielt på pakkeriet det hoper seg opp når ordrene blir så mange som nå. Derfor måtte bedriften gå ut på Facebook og etterlyse studenter og andre ekstrahjelpere som kunne begynne snarest mulig hos dem.

Flere ansatte?

Med den veksten Strukturplast nå opplever ser ikke den daglige lederen bort fra at de må ansette enda flere, og da spesielt fagarbeidere innen polymer og kompositt.

MODERNE LOKALER: Strukturplast har moderne lokaler i Sandane i Gloppen kommune. FOTO: STRUKTURPLAST

- Utfordringen er at det ikke er lett å få tak i slik spisskompetanse, men det hjelper å være en godkjent lærebedrift, sier han.

Strukturplast ble etablert i 1978 på Raufoss, men flyttet til Sandane kort tid etterpå. I 2007 ble bedriften del av Bano-gruppen, og har i dag 30 ansatte ved to lokasjoner i Norge - Sandane og Gjøvik. 

Kilde: Firda

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109