23948sdkhjf

Spennende dager på Plast- og komposittkonferansen på Gjøvik

I tillegg til mange interessante foredrag, skjer det mye i hallene på NTNU på Gjøvik 14. og 15. september.

RAPPORT FRA KONFERANSEN: Flere av utstillerne Plastforum snakket med, hadde spennende nyheter på gang.

Her er en liten smakebit, på litt av det vi skal fortelle mer om utover høsten.

Frode Lindvik og Henning Haugum i Strukturplast forteller at de har jobbet noen år med spesialvarianter av polyuretan, som det i det siste har blitt stor oppmerksomhet rundt.

Polyuretan er et holdbart elastisk materiale.

– Spesialvarianten NORSelast S4 er en variant av polyuretan som er syrebestandig og dermed veldig egnet som pakningsmaterial. Det gjør den unik sammenlignet med andre polyuretaner, sier Lindvik.

Dette kommer det snart en egen artikkel om på Plastforum.

Representanter for 3D-printer-agenturet til Biesterfeld: Tv. Jon Fredrik Arnesen og Rikard Kalland fra Biesterfeld Norge. Th. George Field fra Roboze.

I fremkant ligger en 3D-printet spesialdel laget av karbonfiberarmert PEEK. Mange 3D-printer, men det å kunne drive med 3D-print av materialer som superpolymer som PEEK, PEKK, ultem er sjeldent. Dette er det ikke så mange som gjør. Selv om Roboze ikke er de eneste, er det blant en av de få som gjør dette.

Stig Eines er markedssjef i Biesterfeld Norge.

Ole Jan Myhre er markedssjef i Norner og har mye spennende på hjertet. Her fra talerstolen. 

Arne Sæterbakken er finanssjef for Sparebanken 1 Sogn og Fjordane.

Sæterbakken forteller at det tøffe markedet treffer rett i mellomgulvet både for plastindustri og generell industri.

– Denne industrien «brakk ryggen» på vårparten, truffet litt ulikt avhengig av lokalisering i enten Norge eller globalt. Lønnsomheten blir utfordret, men innen olje og gass går det så det griner. Alt det andre er utfordrende, sier Sæterbakken.

Alsiano og Premix ønsker å komme inn på det norske markedet: Jan Hansson fra Alsiano og Minna Grönholm fra Premix.

Grönholm forteller at Premix har satset på kabelindustrien og at det kommer til å bli et stort skifte i kabelindustrien. Tverrbunden HDX er standarden. Nå kommer Alsiano og Premix med en ny tverrbundet alminnelig PP og PE. Det nye konseptet er et kaldledende materiale. Vi følger opp dette.

Alfred Bjørlo er stortingsrepresentant fra Venstre. Han forteller at nettopp komposittløsninger er en del av løsningen for å kutte klimautslippene.

Fv. Doan Le, produktsjef, Hugo Harstad, direktør for forretningsutvikling og Øystein Austerheim, salgssjef i Norske Skog Saugbrug viser frem en 3D-print av en avishylle. Cebico er komposittmerket.

Dette var et lite utvalg av mye av det spennende som skjedde på Gjøvik i går. I dag er det fortsatt mye på programmet. Plastforum følger som sagt opp med spennende artikler utover høsten om mye av det nevnte - og mye annet vi kom over på konferansen. 

Kilde: Intervjuer med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095