23948sdkhjf

Lego-eier elsker den trofaste hingsten: Tett samarbeid med Ferrari

Lego-rikingen Kjeld Kirk Kristiansen elsker eksklusive biler og har flere i garasjen. Men spesielt Ferrari har en veldig spesiell plass i hjertet hans.

Det er langt fra Billund til Maranello i Italia, hvor Ferraris hovedkontor ligger.

Men det er ikke lenger enn at det er innledet et samarbeid etter oppdrag fra den velstående Lego-eieren, Kjeld Kirk Kristiansen.

Spesielt tett samarbeid

Hans nesten livslange lidenskap for biler og Ferrari spesielt har ført til et spesielt tett samarbeid mellom leketøysgruppen fra Billund og det ikoniske sportsbilmerket fra Maranello i Emilia-Romagna i Nord-Italia.

- At det er Ferrari som drar nytte av Lego og omvendt er ingen tilfeldighet, forklarer Lego-eier Kjeld Kirk Kristiansen i en ny bok om det spesielle samarbeidet.

– Ferrari har alltid appellert til meg fordi den er i en egen liga sammenlignet med andre sportsbiler. Som bilsamler har jeg flere forskjellige merker, men jeg er først og fremst Ferrari-samler.

Unike på hver sin måte

– Slik jeg ser det er både Lego og Ferrari unike på sitt felt. Ferrari er veldig stolte av arven deres og hvem de velger å jobbe med. Og så er de rene innovatører. Legogruppen er den samme, og det har ført til et spennende samarbeid som nettopp har vokst fantastisk, sier han i boken «The sense of perfection».

Ut av det tette samarbeidet og den delte lidenskapen har Lego Groups fjerde superbil fra Lego Technic-serien av ultimate biler inspirert av verdens mest luksuriøse kjøretøyer.

Ferrari Daytona SP3-bilen er blitt til i tett samarbeid mellom Legos designere og Ferrari, som sammen har utviklet en Lego-modell av den originale Ferrari Daytona SP3, hvorav kun 599 skal produseres på verdensbasis.

Personlig lidenskap

For Kjeld Kirk Kristiansen er samarbeidet mellom Ferrari og Lego-konsernet samtidig kulminasjonen av en livslang lidenskap for å lage sportsbiler i legoklosser og for italienske Ferrari, som han selv eier flere modeller av.

En lidenskap som oppsto tilbake i 1962, da Lego-konsernet kom på markedet med det første Lego-hjulet.

FERRARI-FAN: Lego-eIer Kjeld Kirk Kristiansen er stor Ferrari-fan og gleder seg over det tette samarbeidet med det italienske merket. FOTO: KIRKBY

For Kjeld Kirk Kristiansen er Ferrari i en egen liga, og derfor har partnerskapet, som har vokst med årene, en helt spesiell plass for Keld Kirk Kristiansen.

Det har derfor også blitt en ny Lego-modell litt utenom det vanlige, hvor 1:8-modellens design er blitt til i tett samarbeid mellom teamet hos Ferrari og Lego-designerne i Billund.

Faktisk har Ferraris sjefdesigner Flavio Manzoni selv deltatt aktivt i prosessen – det skjer ikke hver dag.

De mange realistiske detaljene og funksjonene, inkluderer f.eks. styring, en V12-motor, en 8-trinns sekvensiell girkasse med clutchfri giring, sommerfugldører, avtagbart tak og støtdempere.

Det ferdige bygget er Lego-modellen, bestående av 3.778 klosser, over 14 cm høye, 59 cm lange og 25 cm brede.

Bok markerer samarbeid

For å markere den spesielle Ferrari-modellen, har Lego samtidig lansert en coffee table-bok kalt «The Sense of Perfection», som tar leseren veldig tett på designprosessen og går bak samarbeidet mellom Lego og Ferrari i utviklingen av superbilen.

Boka byr på eksklusive intervjuer med blant andre Kjeld Kirk Kristiansen, eier av Lego-konsernet og Favio Manzoni, designsjef hos Ferrari i Maranello, samt bilder og historier som innkapsler den felles lidenskapen for superbiler.

Den nye Lego Technic Ferrari Daytona SP3 er den fjerde modellen i serien av ultimate superbiler fra Lego, som er inspirert av noen av verdens mest luksuriøse kjøretøy og biler.

Andre modeller fra serien er Porsche 911 GT3 RS, Bugatti Chiron og Lamborghini Sian FKP 37.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078