23948sdkhjf

Ny runde med Plast-cup

Norsk Gjenvinning og Grønt Punkt Norge arrangerer igjen Plast-cup. I år er det fire prosjekter som konkurrerer om å bli best på plast i byggebransjen.

For å øke både motivasjonen og materialgjenvinningen på norske bygg- og anleggsplasser inviterer Grønt Punkt Norge og Norsk Gjenvinning til Plast-cup 2022.

Målet er å finne ut hvem som er best på håndtering av plastemballasje på byggeplass i Norge.

– Selv om mange allerede er flinke på avfallshåndtering, kildesortering og materialgjenvinning, så er det fortsatt mulig å få enda mer plastemballasje ut av restavfallet og til materialgjenvinning fra norske byggeplasser, sier Are Magnus Adolfsen, som er prosjektleder næringsliv i gjenvinningsavdelingen til Grønt Punkt Norge.

Økte krav medfører økt ansvar

EU sine nye krav til materialgjenvinning innebærer at vi i årene fremover må øke andelen plast som blir kildesortert betydelig, også på byggeplasser.

– Skal vi lykkes må både vi i avfallsbransjen og entreprenører i byggebransjen ta ansvar sammen. Vi er med andre ord avhengig av hverandre og håper denne cupen kan fungere som en kick-start, sier Charlotte Luisa, som er prosjektleder for cupen i Norsk Gjenvinning.
Dette er andre år på rad Plast-cupen arrangeres.

– Cupen var veldig vellykket i fjor. Noe av det mest spennende var å følge med på de ulike kreative tiltakene og innovasjonen som ble gjennomført i alt fra store til små prosjekter. Derfor er det spennende å se hva som blir satt i gang i år, som vi kan ta lærdom av videre, sier Are Magnus.

I 2021 var det Vedal og Clemenskvartalet som ble kåret som vinneren av Plast-cupen. De vant blant annet etter at de sørget for 100 prosent utsorteringsgrad av avfallet sitt. I tillegg ble JM og Green Park premiert for sine tiltak på den urbane byggeplassen midt på Torshov.

Fire påmeldte prosjekter

Årets Plast-cup arrangeres fra 1. juni til 31. november. Følgende entreprenører og prosjekt er påmeldt:

• Vedal: Clementskvartalet
• Backe: Knutepunktet
• Backe: Nordskogen Skole
• Backe: Bamble VGS

Vinneren kåres basert på følgende parametere:

1. Plastemballasje sendt til materialgjenvinning: 60%
2. Innovasjon knyttet til plast: 25%
3. Sorteringsgrad: 15%

Vinneren får lunsj spandert av en Foodtruck på byggeplassen, i tillegg til miljørådgivning til hjelp i videre prosjekter.

Kilde: Grønt Punkt Norsk Gjenvinning

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156